https://imgix.femina.dk/media/5404ba2f36344bb5bab51a7fe3f097bf.jpg
Selvudvikling

Paneret kød

20. oktober 2009
af Lone Severinsen
Det er faktisk ikke helt så fedt at spise paneret kød, som mange formodentlig går rundt og tror

Jeg blev overrasket over at læse i brevkassen her, at mængden af fedtstof ved stegning ikke har så stor betydning ... men nu sidder jeg og kommer til at tænke på: Hvad så, hvis man panerer kødet? Suger kødet ikke alt for meget fedt, hvis det er paneret?
Kirsten

Kød paneret med æg og rasp optager ganske rigtigt mere fedtstof under stegning end kød, der ikke er paneret - men det er faktisk ikke helt så fedt at spise paneret kød, som mange formodentlig går rundt og tror. Hvis man sammenligner 125 gram rå skinkesnitsel med og uden panering med 125 gram mager, rå hakkebøf (10 % fedt i råt kød), finder man, at der er lige meget fedt i den færdigstegte hakkebøf (12 gram) og i den færdigstegte panerede skinkesnitsel (ligeledes 12 gram). Det har Fødevarestyrelsen lavet et forsøg med, og dér stegte man faktisk i rigeligt fedtstof (75 gram). Med andre ord: Hvis man panerer noget meget magert kød, kan det stadig betegnes som magert efter paneringen (maks. 10 gram fedt pr. 100 gram).
Der er dog ingen tvivl om, at man får mindst fedt ved at vælge skinkesnitslen, der ikke er paneret, da den efter stegning blot indeholder tre gram fedt. Jeg vil dog gerne understrege, at hvis kødet ligger på panden, efter at det er taget fra varmen, så optages der mere fedt, og det gælder, hvad enten kødet er paneret eller ej.
Den største gevinst i forhold til fedtbesparelse og stegning er som udgangspunkt at vælge magert kød i husholdningen (maks. 10 gram fedt pr. 100 gram).
Lone

https://imgix.femina.dk/legacy/media/29d3bac450c741718047070c9d3ecdbd.jpg

Spørg om kost
Lone Severinsen er diætist og ekspert på sundhedscoach.femina.dk. Har du et spørgsmål til Lone, kan du skrive til hende på lones@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også