https://imgix.femina.dk/media/ec9ad6231b06447c877f617bfd76c344.jpg
Selvudvikling

Påvirker arven min førtids-pension?

1. januar 2010
af Mette-Marie Davidsen
Jeg skal arve cirka to millioner kroner efter min mor, vil de påvirke min måndelige førtidspensionsudbetaling?

Jeg skal sammen med min søster engang arve et gammelt hus efter min mor, som nu er 85 år. Min mor har beholdt huset, efter at vores far døde. Jeg er enlig og får nu på tredje år førtidspension efter den nye regel. Hvis jeg engang - forhåbentlig om rigtig længe - skal arve cirka to millioner kroner efter min mor, vil det så påvirke min månedlige førtidspensionsudbetaling? Har diskuteret det med min søster, som stadig arbejder, og som derfor får pengene i hånden efter arveafgift. Men hvordan forholder det sig med mig?
Bitten

Også efter de nye regler om førtidspension er det sådan, at du kan arve og have formue, uden at det som udgangspunkt kommer til at berøre din pension. Men derimod vil de skattepligtige indkomster, som du højst sandsynlig får en del af, hvis du arver så mange penge, få indflydelse på beregningen af din pension. Skattepligtige indkomster er for eksempel renteindtægter eller afkast af din arv/formue. Det oplyser SR Bistand, som nu igennem 30 år har ydet gratis social, juridisk og psykologisk rådgivning ved hjælp af frivillig ekspertbistand. Læs mere om denne mulighed på www.sr-bistand.dk
Mette-Marie Davidsen

https://imgix.femina.dk/legacy/media/03555b0d0a7b45cb9fd02db60a795288.jpg

Spørg om økonomi
Mette-Marie Davidsen er økonomisk rådgiver og forfatter. Har du et spørgsmål til Mette-Marie, kan du skrive til hende på mettemarie@femina.dk, så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også