https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_takebackpostpartum.jpg
Selvudvikling

Nybagte mødre: Sådan ser vores kroppe virkelig ud efter at have født!

10. juli 2019
af Christina Forsberg
foto: Instagram
Den kvindelige krop præsterer sit ypperste, når den føder et barn. Og jo, den ændrer sig også. En række kvinder viser her deres kroppe efter en fødsel – og billederne er ikke helt så glamourøse, som dem vi ofte ser af kendte og kongelige. Men måske mere genkendelige?

Alle kvinder, der har prøvet at bære et voksende lille menneske i sin mave, ved hvor fantastisk og nærmest uvirkeligt det er. Hvordan hele følelsesspektret bliver gennemgået, og hvordan brysterne vokser, huden (for mange) får strækmærker, vægten bliver øget, kroppen fyldes af væske, bækkenet er presset… og vi kunne fortsætte. Det er smukt, det kan være grumt, overvældende, og det er sandelig også ret magisk!

Miksede følelser – ændrede kroppe

De allerfleste kvinder kan også skrive under på, at kroppen ikke ligner sig selv i tiden efter. Måske kommer den aldrig til det. For enkelte sker det forholdsvist hurtigt. Men kigger man i de kulørte blade, kunne man få den tanke, at nogle kvinder - de kendte og kongelige - har en overjordisk hurtig måde at komme sig på efter en fødsel. Topmaverne er knapt synlige mere, og de bærer ubesværet deres nyfødte ud af hospitalet iklædt stramme, lyse jeans, hvilket for de fleste andre er utænkeligt pga. store bind og ømhed ved at gå.

Læs også: Se billederne af 5 kvinder: Mit yndlingssted på kroppen

Men som sagt – dette sker for de færreste, og det viser Instagram-profilen @takebackpostpartum på smukkeste vis. Det er bloggeren og kropsaktivisten January Harshe, der er kvinden bag, og her viser kvinder deres kroppe og udtrykker de miksede følelser i tiden lige før – under og efter en fødsel, så man næsten kan mærke både kærligheden, trætheden og den fysiske smerte. Prøv blot at se her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også