https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/holm-og-marinaprim.jpg
Selvudvikling

Ny app til brystkræftpatienter!

20. juni 2013
af Lonnie Kjer
Foto: PR
Hjælp til selvhjælp, et positivt boost og en lille pause fra de negative tanker. Det er lige til højrebenet og kun et klik væk fra dig. Og kvinderne bag app'en ved, hvad de snakker om. De har nemlig begge haft brystkræft tæt inde på livet.

Diagnose. Operation. Kemo, stråler, smerter - og angst. Det er ikke så underligt, at livet bliver lidt sort, når diagnosen hedder brystkræft, og fremtiden bliver alt for usikker. Præcis derfor har patinterne brug for at stille skarpt på andet end sygdom, turde være i nuet - og gi' sig selv den gave, det er, at bytte den negative spiral ud med lidt lys og lidt hjælp - til sig selv. Dét sørger ny app, der ser dagens lys i dag, for. Brystcancer - din personlige assistent. Oestrogen har mødt kvinder bag ...

Brystcancer - din personlige assistent!
Og nej, det er ikke kræften, der er assistenten. Det er app'en. Og der er ingen sygdom, sorg eller angst på tapetet. Det handler om at være positiv og se mulighederne i de redskaber, app'en tilbyder. I virkeligheden er det de samme redskaber, som ophavskvinderne selv har brugt gennem mange år. Den ene som terapeut. Den anden som brystkræftpatient. Jette Holm og Marina Canfarotta byder deres medsøstre velkommen til en personlig assistent, der kan gi' kræftpatienter et tiltrængt pusterum.

Fra terapirummet til app'en
"For mig som patient handlede det om at ta' det bedste fra to verdenener," fortæller Marina Canfarotta, der netop har gennemgået en rekonstruktion af det bryst, der måtte fjernes, da kræften for seks år siden vendte tilbage efter en 'pause' på seks år.
"Jette Holm og jeg vil bare gerne gi' det videre, som jeg selv har brugt under mit sygdomsforløb, og som hun bruger i sin terapi. Det handler nemlig om det samme, og det er redskaber, vi i forvejen bruger i livet og i terapien" forklarer Marina til Oestrogen.dk.

Positivt pusterum
Og i virkeligheden er app'en en hjælpende hånd. Tre-fire minutters pusterum, uanset tid og sted - og når man er allermest sårbar.
"Måske har man hverken tid eller råd til den terapi, man måske trænger til, når man er i stor krise, men noget af det, man også har brug for, er at flytte opmærksomheden og være i nuet, og dét kan app'en hjælpe med," fortæller Jette Holm, der har oplevet den sorg at miste flere veninder til den frygtede sygdom.
"Men app'en her handler om livet. Har du brug for et opmuntrende citat, et break, mens du ligger i sygesengen, et forslag til opmuntring, motion eller andet, så finder du det på app'en."

Flyt tankerne - med app'en
For de negative tanker er nemme at finde. Det er de positive, vi skal finde frem.
"Vi lover ikke lykke med denne app', men vi lover, at hver gang du flytter din opmærksomhed fra det sorte, bliver du lidt kortere tid i hullet. Ligesom modstand avler modstand, giver energi også energi, og når vi er i krise er det altså nemt at holde sig selv lidt for godt fast i det, der ikke er godt. Men vi har stadigvæk meget at være taknemmelige for, og der er ting, vi kan gøre for at hjælpe os selv," forklarer hun om app'en, der er den første af sin slags.
"Det er så vigtigt at trække tankerne i en positiv retning."

Hjælp dig selv!
Det kan du med app'en. Om det er fysik, psykisk, mentalt eller spirituelt, klikker du dig frem til dét, du har brug for lige nu. Måske har du brug for åndedrætsøvelser, et fif til dufte, der lindrer kvalmen, opmuntring eller brug for at blive beroliget. Det hele findes i app'en, der er fuld af øvelser og input - og i øvrigt en sang af Thomas Bickham, der har skrevet en smuk sang til lejligheden.
"Det er så simpelt, fordi du har telefonen på dig hele tiden, "fortæller Marina Canfarotta, der glæder sig til at gi' andre kvinder i hendes situation en hjælpende hånd.
"Når man er syg, forsvinder energien, og hjernen lukker nærmest ned. Man har simpelthen ikke overskuddet til at tjekke nettet ud for informationer, der kan hjælpe dig. Med app'en kan du hente dig en positiv stund - bare til dig. Det er ren selvbehandling."

"Brystcancer - din personlige assistent" koster 13 kr og kan købes fra i dag. Læs meget mere her!
KØB APP'EN HER!

Læs også