https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/juni/balanceqprim.jpg
Selvudvikling

NLP-coach: Få balance i dit liv

30. december 2014
af Lonnie Kjer
Foto: Shutterstock
Glem lige work-life balance et øjeblik. Du kan nemlig ikke kun dele dit liv op i arbejde og så ’resten af livet’, siger NLP-coach Jane Rosengren. Så glemmer du noget i farten. Dig selv, f.eks

Du når sikkert det hele. Jobbet, naturligvis. Mødet i Skolebestyrelsen. Socialiseren på kryds og tværs - og alt sammen i højt tempo. Men har du fundet balancen? Dér, hvor der er plads til mere end arbejde og socialliv? Privatliv, f.eks.?

Jane Rosengren

Er NLP-træner og stifter af MyOnlineNLP

Er uddannet på Life Mastery University i USA hosTony Robbins

Er tidligere kvalitets- og miljøchef for flere ingeniørfirmaer

Har beskæftiget sig selvstændigt med mental sundhed, ledelse og coaching i mere end ti år.

Besøg hende på www.myonlinenlp.dk

NLP-coach: Find balancen
For vi kan ikke nøjes med at tale om balance i arbejdsliv og socialliv.

"Det rækker simpelthen ikke," siger NLP-coach Jane Rosengren.

"Arbejdslivet er en enhed for sig, men resten af livet er ikke bare én stor masse, og sociallivet og privatlivet er ikke det samme. Du kan godt melde dig ud af det sociale liv for en tid - og så vende tilbage - men det kan du altså ikke i dit nære liv. Så vælter korthuset."

Husker du dig selv?

Vi skal sørge for at tage os af vores allertætterste. De nære. Vores børn, vores forældre, vores kæreste og - ikke mindst - os selv.

"Det er ikke fordi, det ikke også kan involvere kolleger eller hyggeaftenener med gode venner, men det hænger i hvert fald ikke nødvendigvis sammen, og du kan nemt glemme at gøre lige præcis noget for DIG," fortæller Jane Rosengren.

Mig, mig, mig

Dét glemmer en del af os. Vi kommer til at tage for let på den del, der hedder privatlivet og får givet dét - og os selv - for lidt opmærksomhed, mens vi okser rundt og når så meget andet.

"Og så spørger kvinder alligevel ... hvornår bliver der tid til MIG? Ja, det bliver der først, når vi ser på balancen og vælger noget fra i stedet for hele tiden at vælge til uden at skære ned på noget andet," siger Rosengren.

Kærlighed eller karriere?

Dét kan vi godt rette op på, mener hun.

"Forskellige ting i livet fylder jo på forskellige tidspunkter, og man må sætte sig ned og se på, hvordan det hele står til lige nu. F.eks. en gang om året. Hvordan går med balancen? Har du små børn, er det måske ikke lige nu, du skal gi' den fuldstændig gas med karrieren," siger hun.

"Og man bliver nødt til at vurdere, hvordan man fordeler sine kræfter. Man må sætte sig ned og se på, hvad der skal skrues ned - eller op - for."

NLP-coach: Vælg dig selv til

Det sidste er vi gode til. Når det altså ikke handler om at tage os af os selv. Det er nemlig ofte dét, der smutter i farten.

"Det er som regel kun os selv, vi vælger fra. Men i virkeligheden kunne det være, der var folk, vi ikke skulle se så tit, bestyrelser vi ikke behøvede at være en del af lige nu, arrangementer vi godt kan springe over - eller noget helt fjerde, som vi sagtens ville kunne skrue ned for nu - og måske vælge til på et senere tidspunkt, når tiden og omstændighederne passer."

Selvgjort er velgjort …

Men vi vil gerne nå det hele. Og måske har vi også en tendens til at tro, at vi SKAL nå det hele … og nå det hele selv.

"Vi mangler nok en tillid til at andre kan udføre arbejdet lige så godt, som vi selv kan. Og så mangler vi at stille os selv spørgsmålet: Bidrager det og det positivt til mig? Hvis ikke, så lad det flyve, vælg det fra!"

Og nej, det er ikke noget med, at det pludselig er sagen at køre det vilde ego-trip, hvor ens behov ikke rækker ud over ens egen næse. Tvært i mod.

"Vi må da gerne samle ind til velgørende formål, deltage til bestyrelsesmøder osv., men hvis de nære relationer smuldrer, så går det ikke. Vi skal tage os af os selv. Du er den allervigtigste."

Denne artikel blev første gang udgivet på Q.dk i juni 2014

Læs også