https://imgix.femina.dk/media/685c482ee7f34c429031cf27f23e7004_0.jpg
Selvudvikling

Nej til Madonna-arme - ja til realistisk sundhed

5. januar 2012
af Camilla Kjems
Madonna-arme og helsehysteri er IKKE noget for mig, men fornemmelsen af sundhed og balance mellem krop og sind sætter jeg stor pris på. Og det SKAL jeg finde plads til at prioritere i det nye år

Nyt år, ny bolig, ny krop - tak! Så kort kan mine ønsker for det nye år formuleres. Jeg er så træt af at bo i en krop, der lidt for længe er blevet tilsidesat og et hjem, hvor rod, børnefingre og hundepoter fylder mere end det frirum, jeg drømmer om, mit hjem skal være. Men kan det være anderledes? spørger jeg mig selv. NYTTER det at få rengøringsvanvid og investere i dyre designermøbler eller en lækker hvid sofa fra Ilva, når man er et menneske, der foretrækker at LEVE frem for at udleve en damebladsdrøm? Min konklusion lander hver gang på et nej. Det kan IKKE betale sig - ikke lige nu i hvert fald. Men omvendt er jeg også æstetiker. Jeg trives simpelt hen ikke i rod, snavs og grimme omgivelser - så jeg må lære at finde en balance.

Mellem den funklende, toptjekkede bolig med nyrystede puder og fine opsatte Buddha-tableauer og brugshjemmet med plads til liv, leg (rod) og begejstring. Og det samme gælder min krop. Jeg har INTET motion dyrket det seneste år - og efterhånden kan jeg ikke holde mig selv ud. For jo mindre motion jeg dyrker, jo mere træt bliver jeg, og desto mere usundt spiser jeg (de fandens chokolademadder - hvornår vokser jeg fra det?).

Der må findes en middelvej. Ortoreksi, Madonna-arme og helsehysteri er IKKE noget for mig, men fornemmelsen af sundhed og balance mellem krop og sind sætter jeg stor pris på. Og det SKAL jeg finde plads til at prioritere i det nye år. Koste, hvad det vil. Jeg vil lægge ud med at følge Birgitte Nymanns 5-ugers-plan, som du får gratis med denne uges FEMINA. Den er god, overskuelig og realistisk. Vil du være med? Så lad os kaste os ud i det sammen! Rigtig god fornøjelse - må du og dine få en forrygende start på 2012!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også