https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-4-kopi.jpg
Selvudvikling

Mr. Right eller Mr. Good enough?

25. august 2011
af Camilla Kjems
Kærligheden kan komme i alverdens forklædninger! Desværre er vi kvinder ofte for kræsne og for bestemmende til at opdage det. ”Duer ikke – væk!” lyder svaret, hvis vi ikke lige ved første øjekast kan sætte flueben ved alle punkter på ønskesedlen

"Hvis du ikke får den, du elsker, må du elske den, du får!" Sådan sagde min svigermor altid. Hun var sønderjyde til benet og forstod at værdsætte selv de mindste ting i livet. Jeg grinede højt, da jeg hørte hendes snusfornuftige kærlighedsråd første gang og tænkte: Gammeldags! For selvfølgelig skal man ikke lade sig nøje. Intet andet end Mr. Right er da godt nok til den moderne, selvstændige kvinde, der sagtens kan klare sig selv!

I dag - 13 år ældre og mere erfaren udi kærlighedens og ægteskabets kunst - er jeg ikke længere så skråsikker i min sag. For på trods af at vi kvinder ikke længere er økonomisk afhængige af en mand, er der stadig et gran sandhed i det gamle ordsprog. For Mr. Right findes jo ikke! Vi kan ikke opbygge en mand 100 % i vores eget billede. Ham, du elsker (og er heldig at få), kan senere hen vise sig at have sider, du aldrig ville have forelsket dig i, hvis du havde kendt til dem fra starten. Og ham, du ikke lige tænder på til at begynde med (på grund af kikset tøjstil, skæve tænder, forkert politisk standpunkt, eller hvad vi kvinder nu kan finde på at påpege af fejl), kan med tiden åbenbare de mest fantastiske sider af sig selv og dermed få en overrumplende kærlighed til at spire frem.

Kort sagt: Kærligheden kan komme i alverdens forklædninger! Desværre er vi kvinder ofte for kræsne og for bestemmende til at opdage det. "Duer ikke - væk!" lyder svaret, hvis vi ikke lige ved første øjekast kan sætte flueben ved alle punkter på ønskesedlen. Hermed ikke sagt, at vi skal "lade os nøje" - men lidt mere rummelighed vil klæde de fleste af os, inklusive mig selv. Læs mere om denne problemstilling i denne uges FEMINA. Vi har mødt den amerikanske forfatter Lori Gottlieb, der har vakt stor opstandelse med bogen "Marry him - The Case for Settling for Mr. Good Enough".
Interessant problematik!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også