https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/sadle-om-prim.jpg
Selvudvikling

Motivationscoach: Det er okay at ændre mening

3. oktober 2013
af Motivationskonsulent Charlotte Sommer
foto: Privat og All Over
Verden er foranderlig og det må du også gerne være. At sadle om undervejs i livet, viser blot, at du er fleksibel og tør prøve noget nyt. Læs med, når motivationscoach Charlotte Sommer kommer med positive indspark …

Dette er fjerde og sidste artikel i serien om "Hvad vil du virkelig?".

I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvorfor du ikke behøver at være så bange for at ændre mening undervejs.
Det er helt naturligt

Verden er i konstant forandring, og det ville være underligt, hvis det ikke også påvirkede og gjaldt dig. Derfor er det, efter min mening, også en naturlig del af livet, at vi som mennesker ikke kan beslutte os for én bestemt ting, som vi vil lave resten af livet.

Det kan meget bedre betale sig at være fleksibel og gå i gang med noget, og så rette ind og ændre kurs, hvis det bliver nødvendigt.

Det er ikke som i gamle dage
Tidligere var det meget normalt, at man blev, hvad ens forældre var. Altså hvis din far ejede en gård, så skulle du selvfølgelig videreføre den gård. På mange måder var det måske befriende, fordi du ikke blev tvunget til at tage så mange valg, men på den anden side må der også være gået mange talenter til spilde.

Jeg tror på, at vi alle har nogle ting, som vi er rigtig gode til. De er udviklet op igennem vores barndom pga. de mennesker, som vi har været omkring, de ting, som vi er blevet rost for og de ting, som vi fik at vide, at vi ikke kunne.

Det er aldrig for sent af sadle om
Selvom du måske altid har fået at vide, at du da selvfølgelig skulle være dyrelæge eller lign. så er det aldrig for sent at sadle om, hvis du længe har gået og følt dig forkert i jobbet.

Alt hvad du har foretaget dig indtil nu, kan bruges på din viderevej. Og jeg vil garantere, at du sagtens kan finde noget at lave, der gør dig henrykt med de skills, som du har nu.

Hvor er jeg glad for, at du har læst med indtil nu.
Det viser mig virkelig, at du tager dig selv seriøst, og at du gerne vil bestemme over dit eget liv. Allerede dér er du foran en masse andre mennesker.

Held og lykke på din vej!
De kærligste hilsner

Charlotte Lotus Sommer

Ps. Vil du gerne arbejde mere i dybden med netop "Hvad vil du virkelig?", så kom med til min workshop af samme navn.


Dette er første artikel ud af fire i serien om: "Hvad vil du virkelig?".

I denne artikel vil jeg fortælle dig lidt om, hvorfor det er vigtigt at besvare dette spørgsmål - også selvom det kan være udfordrende.

OM CHARLOTTE SOMMER

Charlotte Lotus Sommer er Oestrogens motivationskonsulent.

Hun er indehaver af virksomhederne charlottesommer.dk og businessbooster.dk.

Hun mener, at du fortjener at udleve dine drømme og leve livet for fuld udblæsning.

charlottesommer.dk fokuserer Charlotte på Positiv Energi, Power og Personlig Udvikling og her kan du få et positivt spark bagi.

businessbooster.dk kan du som iværksætter få hjælp til din markedsføring, din kommunikation og din branding.

Hvis du aldrig besvarer det, tager den ene dag den anden
Mange af os har tænkt over svaret på, hvad vil du virkelig? Men alligevel er det få mennesker, der giver sig tid til at sætte sig ned og virkelig finde svaret. Det kan nemlig være et udfordrende spørgsmål.

Samtidig indeholder spørgsmålet en form for "endegyldighed", hvis du svarer på det. For hvad hvis du nu i dag svarer, at du gerne vil være tandlæge for at finde ud af om to måneder, at det slet ikke var det, du ville.

Hvis du ikke selv planlægger dit liv, så gør andre det for dig, og gæt hvad de har planlagt - ikke ret meget.
Hvis du ikke selv tager stilling til, hvad du gerne vil have, dit liv skal indeholde, så vil du opleve, at du hurtigt kommer til at blive styret af andres agenda. Dette kan både være bevidst og ubevidst.

Det kræver mere mod selv at bestemme over dit eget liv. Til gengæld bliver det også hundrede gange mere tilfredsstillende.

Så tilbage til spørgsmålet om, hvorfor det er vigtigt at besvare spørgsmålet "Hvad vil du virkelig?". Det er det, fordi du ellers kan risikere at opleve, at livet passerer ude foran dit vindue, som et tog du aldrig helt stod på. Hvis du ikke tager bevidste valg og handler hen imod det, så vil vinden føre dig derhen, hvor det lige nu blæser.

Og stol på mig, når jeg siger, at det er betydeligt sjovere selv at beslutte, hvordan din rejse skal være.

I min næste artikel: "Sådan kommer du nærmere, hvad du virkelig vil", vil jeg fortælle dig mere om, hvordan du kan gøre. Den kommer på næste torsdag.

Indtil da: Lev livet! Det er det, det er der for.

Charlotte Lotus Sommer

Læs også