https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/november/forfatterprim.jpg
Selvudvikling

Mor og datter … Dk's krimi-forfatterpar!

8. november 2013
af Lonnie kjer
Foto: PR
De er mor og datter. Og så er de også kolleger. Inge Hebsgaard og Anja Korslund har nemlig slået deres skrivetalenter sammen og er landets eneste mor-datter forfatterpar. De er bidt af det. Og af krimier.

I Jylland går et lidt særligt forfatterpar rundt. Eller .. de sidder faktisk en hel del. Og skriver. På deres fælles krimier. På samme vej bor mor og datter - Hebsgaard og Korslund - nemlig, og de senere år har de altså været bidt af deres 'kriminelle', ordrige samarbejde. Udfordrende? Næ, ikke spor.
"Det giver bare en masse fordele," fortæller den yngste halvdel af makkerparret, Anja Korslund.

"Vi har altid været meget tætte i min familie. Min mor og jeg er enige om politik, musik - alt muligt. Noget af det eneste, vi ikke er enige om er, hvornår man går i seng, og hvornår man står op," fortæller hun til Oestrogen.dk

A-menneske og B-menneske
Den ene vil tidligt i seng. Den anden vil tidligt op. Så de skriver på forskellige tidspunkter og bruger rigtig meget af deres tid på at sidde hver for sig og skrive på endnu en krimi.
"Tidligere skrev vi sammen og snakkede om alt, men nu ligner vores sprog hinandens så meget, at vi ikke behøver at sidde i samme rum og skrive. Også selv om vi jo ikke lige kan vide, hvad den anden sidder og tænker om udviklingen i bogen … hvad skal der ske, hvad er næste skridt?"

The end?
Dét har hovedpersonerne i bogen tit mere styr på end forfatterne selv. Det er nemlig også dem, der sætter dagsordenen.
"De taler til os, de personer, vi skriver om," fortæller Anja.
"Og selv om vi sidder hver for sig, taber vi aldrig den røde tråd. Heller ikke selv om vi ikke aner, hvad slutningen skal være, f.eks."

Inspireret af virkeligheden
Men emnerne - dem styrer de med hård hånd. Forholder sig til virkeligheden og samler debatter og aktueller emner op - og inspireres.
"Vi forholder os f.eks. til døden og tager i det hele taget fat om emner, folk kan forholde sig til. Debatten om muskelhunde, f.eks. Dyreforsøg, politik, systemet … vi kan godt li' at ta' fat i ting, der optager folk," fortæller Anja.

FORFATTERNE OG BØGERNE ...

Inge Hebsgaard, f. 1960. Forfatter.
Inge Hebsgaard, er uddannet indenfor bogholderi og regnskab.

Anja Korslund, f. 1983. Forfatter og folkeskolelærer.

Sammen har forfatterparret Hebsgaard & Korslund skrevet:

AT DRÆBE HUNDEN KURERER IKKE BIDDET

FORMICA RUFA

MÅLET HELLIGER MIDLET

Kærlighed til krimier
Men Inge Hebsgaard og Anja Korslund er ikke alene om at bevæge sig rundt i emnerne. Kriminalassistent Sofie Dieckmann er nemlig en del af pakken. Kun fiktivt og på tryk, ganske vist - i de tre bøger, det foreløbigt er blevet til for forfatterparret, der er vilde med krimier.

"Det har min mor altid været, og det smitter åbenbart," fortæller Anja, du kan møde til Bog-messen i Forum i denne weekend.

"Det glæder vi os helt vildt til. Det er fantastisk at møde vores læsere, og vi nyder at snakke med dem og mærke deres store opbakning," fortæller forfatteren, der drømmer om at blive forfatter på fuld tid.

"Lige nu har vi jobs, men skriveriet må da meget gerne blive vores rigtige arbejde," fortæller Anja om den fælles kærlighed til krimier og ord.
Læs om forfatterparret her … og mød dem på bogmessen!

Læs også