https://imgix.femina.dk/media/0645e2e9b122462f93b399ac6496b4ed.jpg
Selvudvikling

Mødre og teenagedøtre

6. februar 2009
af Britt Nørbak
Foto: Colourbox
Det kan lyde utopisk at have så godt et forhold til sin teenagedatter. Men det kan godt lade sig at gøre, og en ny bog hjælper mødre og døtre med at få talt om de emner, der er vigtige i udviklingen fra pige til kvinde.

Det kan lyde utopisk at have så godt et forhold til sin teenagedatter, at man bliver hendes fortrolige og sammen kan diskutere, hvad der sker i hendes liv. Men det kan godt lade sig at gøre, og en ny bog hjælper mødre og døtre med at få talt om de emner, der er vigtige i udviklingen fra pige til kvinde. Hvad med dig - hvor åbent synes du, at man skal tale med sine teenagebørn? Skriv en kommentar her.

Om bogen "FRA PIGE TIL KVINDE",
Bogen er skrevet af Mette Kold og Pia Lykke Bertelsen, og den henvender sig til mødre og døtre, terapeuter, skolelærere og teenageveninder. Bogen er et værktøj til at åbne dialogen omkring mange af livets emner, som unge bør tage stilling til såsom selvforståelse, empati, følelser, trivsel og styrker. Bogen kan bruges aktivt alle de steder, hvor unge piger får inspiration og danner deres identitet såsom i skolen, ungdomsklubben, på caféer og i hjemmet. Den består af dele som: To Know (baggrundsviden, psykologisk indblik, fakta og links), To Reflect (spørgsmål og statements som udgangspunkt for dialog og refleksion) og To Do (opgaver).
Udkommer februar 2009 fra Forlaget Frydenlund.
Læs mere på www.lykkeogkold.dk

TAL SAMMEN - Gode råd til at komme i gang
• Hvis du som mor gerne vil tale med din teenagedatter om de vigtige emner, der skal tages stilling til i udviklingen fra pige til kvinde, kan du vise din datter bogen. I behøver ikke sætte jer ned sammen og kigge i bogen. Lad bare din datter læse bogen alene og tilbyd hende at komme til dig, hvis der er noget, hun vil tale om.
• Hvis du som skolelærer vil bruge bogen, kan du forstørre et opslag, hvor emnet ikke lige er menstruation, så drengene også kan være med. Det kunne fx være om trivsel eller empati.
• Forfatterne planlægger at afholde workshops for mødre og deres døtre samt andre interesserede grupper, hvor emnerne fx diskuteres på 4-mands hånd, akkurat som de er blevet af Pia, Cecilie, Mette og Kathrine.

Læs også