miriams blok
Selvudvikling

Miriam har fået tilsendt 20.000 hemmeligheder

21. juni 2018
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Privat
Hver torsdag kan du klikke dig ind på Miriamsblok.dk og læse 15 dugfriske hemmeligheder fra forskellige danskere. Alt fra feticher, parforholdsproblemer og sære madvaner.

– Jeg bad første gang folk om at indsende deres hemmeligheder i marts 2014 uden at have den fjerneste idé om, hvorvidt det var et koncept, der kunne flyve. Vi har efterhånden rundet 20.000 indsendte hemmeligheder. Antallet per uge kan variere meget, men som minimum kommer der et par hundrede, fortæller Miriam.

Hvordan kom du på idéen?

– I virkeligheden har jeg jo lidt stjålet den fra Frank Warren i USA, der driver en blog ved navn PostSecret. Hos ham sætter indsenderne sig ned og rent fysisk kreerer et postkort med en hemmelighed og et kreativt design, som de så sender ham med posten. Jeg ville gerne digitalisere den idé og gøre selve hemmelighedsdelen lidt lettere.

Hvorfor gør du det?

– Dels er det selvfølgelig nysgerrighed og underholdning, dels giver det også mennesker utrolig meget at have mulighed for at komme af med deres inderste tanker. For nogle virker det som en slags aflad. Og så skaber det ofte en fællesskabsfølelse, når man f.eks. læser om noget tabubelagt, som man har fælles med indsenderen. Så føler man sig mindre alene.

LÆS OGSÅ: Eskil har dedikeret et år af sit liv på at høre fremmede folks dybeste hemmeligheder

Hvis du skulle lave en top-3 over hemmeligheder, der går igen, hvad handler de så om?

– 1) Indsenderen er ulykkelig i sit forhold, men vil ikke gå, fordi alternativet virker for uoverskueligt. 2) Utroskab. Utroskab overalt. 3) Indsenderen spiser sine bussemænd. Den sidste er den suverænt mest indsendte!

Er der en hemmelighed, du nok aldrig kommer til at glemme?

– Vi havde på et tidspunkt en mand, der friede gennem hemmelighederne. Han skrev, at han og hans kæreste altid læste dem sammen, og den følgende uge ville han fri, når de havde læst indlægget til ende. Jeg udgav hemmeligheden som den sidste i rækken den torsdag og fik senere en update fra det glade – nu forlovede – par. Det gjorde mig glad!

Er du måske blevet en smule klogere på mennesker, efter at du har læst alle vores hemmeligheder?

– Jeg er blevet meget klogere! Man får øjnene op for en hel masse nuancer og synspunkter, man måske ikke lige havde overvejet. Man bliver også lidt vred og lidt opgivende. Men så bliver man også glad og overrasket og underholdt. Man får det hele med. Og det er lige præcis det, jeg gerne ville opnå.

LÆS OGSÅ: Psykologen: At fortælle en hemmelighed er helende

https://imgix.femina.dk/1823-miriam-por.jpg

Miriam Poulsen, 32 år. Bor på Østerbro med sin kat, Frank. Fuldtidsblogger på Miriamsblok.dk

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også