Karen ellemann
Selvudvikling

Minister Karen Ellemann: Kvinder skal give mændene plads i ligestillingsdebatten

8. marts 2017
af Sofie Nymand Nielsen
Vi skal passe på, at vi bliver indirekte eller direkte påvirket til at gøre noget på baggrund af vores køn. Derimod skal man som mand og kvinde føle man har lige muligheder til at leve frit og udleve ens drømme, siger ligestillingsminister Karen Ellemann på Kvindernes Internationale Kampdag.

– I dag har jeg besøgt diverse virksomheder og talt med mænd om barsel, fortæller ligestillingsminister Karen Ellemann med et smil. Hun kan godt se det sjove i, at man forventer, at det er kvinderne, der får al pladsen i kalenderen på Kvindernes Internationale Kampdag, men indirekte handler mænds barsel bestemt også om kvinders vilkår, fortæller hun.

– I diskussionen om kvinders vilkår på arbejdsmarkedet og i hjemmet, kommer man ikke udenom, at det er nødvendigt at tale om barsel, som mænd holder en meget lille del af i forhold til kvinder. Og det synes jeg bestemt skal italesættes, for vi skal huske på, at kvinders ret ikke skal være mandens mangel på samme, og derfor skal man som kvinde også give plads til manden i ligestillingsdebatten.

Læs også, hvordan Kvindernes Internationale Kampdag opstod i Danmark som det første sted i verden

Uafhængigt af køn

Ved at tale og diskutere håber Karen, at man kan rykke nogle grænser og skabe lige muligheder for både mænd og kvinder. Hun kan ikke stå inde for total ligestilling, og vil derimod hellere sætte fokus på, at der skal være muligheder for, at man kan leve frit og udleve sine drømme uafhængigt af ens køn.

Stil spørgsmålstegn

– Ud fra min optik er ligestilling ikke en 50/50 fordeling. Ligestilling er for mig lige muligheder. Og selv om mor og far ikke fordeler barslen ligeligt, så har de stadig muligheden for at gøre det, siger hun og tilføjer:

– Vi skal bare passe på, at vi ikke indirekte eller direkte bliver påvirket til at gøre noget, fordi man er mand eller kvinde. Som oplyst menneske er det vigtigt, at vi stiller spørgsmålstegn ved de forventninger og stereotyper, der kan forhindre, at alle har lige muligheder, fortæller Karen Ellemann.

Læs også