https://imgix.femina.dk/media/6ed1c7330fc640b0aa508c34086b0759.jpg
Selvudvikling

Miniguide til mere lykke

13. juli 2010
af Marianne Engelbrechtsen
Foto: Istockphoto
Få inspiration til at opdage, hvor meget godt der er i dit liv med 5 trin som vejviser til mere lykke


Det gælder om at se, hvor meget godt der er i dit liv. Har du først lært at fokusere på det, vil det negative langsomt glide i baggrunden, og du vil opleve mere tilfredshed og mere lykke.

Hvad er du taknemmelig for?
Find mindst 20 ting i dit liv, du er taknemmelig for her og nu. Skriv dem ned og hæng listen op, hvor du ser den mange gange om dagen.

Hvad bekymrer dig?
Hvilke bekymringer har du? Vælg én, der fylder i dine tanker, og skriv mindst 5 specifikke handlinger, du selv kan foretage dig for at gøre noget ved din bekymring, så den fylder mindre.

Hvem kan DU hjælpe med noget?
Uanset din situation vil der altid være nogen, der har det værre. Hvem kan du hjælpe i øjeblikket? Hvis du ikke kan komme på en specifik person i din omgangskreds, så send 50 kr. til et godt formål. Du bliver glad af at hjælpe andre!

Holder din holdning?
Hænger dit job, dit parforhold eller din fysiske form dig langt ud af halsen, så gør noget ved sagen. Din holdning er et godt sted at begynde. Hvordan kan du ændre din holdning, så jobbet, forholdet eller din form bliver bedre? Hvis dit job keder dig, men giver dig gode penge på kontoen hver måned, så fokusér på, at det er en god indtægtskilde.

Er din kalender overbooket med unødvendige ting?
Kig på din kalender for den seneste måned, og find ud af, hvad din tid går med. Er der overvægt af "nødvendige" aktiviteter (kørsel af børn, job, indkøb osv.)? Vær proaktiv og kreativ, og find ud af, hvordan du får plads til flere aktiviteter, der gør dig glad. Du skal ikke fylde oven på de mange aktiviteter men derimod rydde op, så der bliver plads til dine aktiviteter

https://imgix.femina.dk/legacy/media/976ab918dde74bb8ac7ce12dab527b0e.jpg

Brug din have
som terapi

Læs også