https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/klummer/2013/01/1303-camilla-kjems/camilla-9-copy-2.jpg
Selvudvikling

Min trend for livet

16. januar 2013
af Camilla Kjems
Jeg forsøger i det små hver dag at behandle andre anstændigt, være nærværende i mit samvær med mine medmennesker og generelt gøre mit bedste

Endnu en trend har ramt hos. Heldigvis en af de mere charmerende af slagsen. Men stadigvæk en trend. Som man helst skal leve op til for at være "rigtig".

Den handler om at prioritere tid med familien, at vise overskud ved at gøre noget godt for andre og vise ansvar ved at skrue ned for forbruget. Set i forhold til 00'ernes bling bling og logo-tasker er det en trend med væsentlig mere substans. Men personligt giver den mig lige så meget præstationsangst som alle andre trends gør.

For jeg har ikke altid overskud til "at gøre noget for andre" når først børnene er puttet og opvasken taget. Jeg vil de fleste dage langt hellere begrave mig i arbejde fremfor legobygning og tagfat, og - indrømmet - jeg ved stadig ikke noget bedre end at shoppe nyt, lækkert tøj. Så heller ikke denne gang kan jeg bryste mig af at være hipster, first mover eller politisk korrekt. Til gengæld forsøger jeg i det små hver dag at behandle andre anstændigt, være nærværende i mit samvær med mine medmennesker og generelt gøre mit bedste.

Godt nok for mig. Lige nu. Selvom jeg må indrømme at jeg beundrer mennesker der går "all the way" dybt! For deres mod og vilje til at løsrive sig fra normer, materialisme og vaner for at følge deres drømme. (Læs bl.a. Knirkes historie på s. 66 - tankevækkende!)

Men jeg vælger ikke at stemple mig selv som kedelig af den grund. For jeg tror faktisk at der er langt flere af "os" end af de trendsettende typer. Og at "all the way" er en utopi forundt de ganske få. For de resterende af os er det hele en balancens kunst mellem forpligtelser, økonomi og en hverdag der skal køre. Og her er der i mine øjne én trend over dem alle - en trend der aldrig går af mode uanset tidernes skiften: Opfør dig ordentligt, elsk din næste og gør dig umage! Så kommer man langt i livet.


Klik på billedet herunder og få et smugkig i denne uges FEMINA

Læs også