Selvudvikling

Min mand kan ikke holde rejsningen

af Søs Wollesen 26. juni 2009
Foto: Colourbox
De fleste går igennem en periode i deres liv med nedsat lyst og formåen

Jeg skriver til dig for at få lidt hjælp til min mand. Vi er begge 40 år, fuldtidsarbejdende og har et barn. Han har til tider problemer med at få og holde rejsningen. Han vil se medicin som en falliterklæring, og det er jo ikke hver gang, det sker. Han er ikke stresset og er på alle måder en glad og rolig mand. Jeg vil gerne hjælpe ham, da jeg kan mærke, at det går ham på.

Lisette

Dejligt for ham, at du vil hjælpe og finde en mulig løsning. Ved han, at du skriver til mig? Du skriver ikke, om I har talt om "hans problem" - åbenhed er et godt skridt på vejen. Først er det vigtigt at få afklaret, om der er noget fysisk "galt" med ham. Du skriver, at han ikke er stresset, men en glad og rolig mand. Hans krop kan godt være stresset, uden at han ændrer sig psykisk eller adfærdsmæssigt. Det skal I måske tage jer en god snak omkring og også om hans/ jeres dagligdag, job, sociale relationer, og om der er sket noget specielt belastende i hans/jeres liv, som kunne og kan have påvirket ham psykisk.

Reaktionerne fysisk og psykisk kan ikke altid forudsiges. En overvægt, stor som lille, kan have indflydelse på potensen. Undersøgelser har vist, at motion har en positiv effekt på lyst, formåen og nydelse. Du skriver, at medicin vil være en falliterklæring. Er det din vurdering eller hans egne ord? Jeg går ud fra, at du efterlyser naturlige tilskud. Rosenrod er af mange anvendt med en god, mild og naturlig effekt mod rejsningsproblemer. Ginseng har også i nogle undersøgelser vist positiv indvirkning på rejsningen, dog skal det tilføjes, at det kan tage nogle uger, førend han vil kunne mærke en virkning.

Et andet naturmiddel, der har vundet mere gehør de senere år, er Horny Goat Weed (er faktisk navnet). Varieret kost, motion, nedsat kaffe- og alkoholindtag og de anbefalede vandmængder per dag skal jeg ikke glemme at nævne. Til sidst vil jeg ikke undlade at bemærke, at det er de færreste mænd, såvel som kvinder, der går igennem livet uden at have perioder med nedsat lyst og formåen!

Søs

Spørg om kropSøs Wollesen er læge, zoneterapeut og akupunktør. Har du et spørgsmål til Søs, kan du skrive til hende på [email protected], så kommer dit brev måske i FEMINA og på femina.dk. Du er også velkommen til at skrive en kommentar i feltet herunder, dog besvares spørgsmål ikke her.

Læs også:Hvordan slipper jeg af med smerter i kroppen?Gravid og plaget af svamp