https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1006-feb-kjems/1006-feb-kjems-6-kopi-2_0.jpg
Selvudvikling

Min krig mod kiloene

22. juli 2010
af Camilla Kjems
I stedet for at give min krop skylden og pine den med alverdens opslidende kure, har jeg omsider fået lært én ting: Det er inde i mit eget hoved, det hele starter!!!

Der er intet nemt ved at tabe sig. Ingen smutveje, ingen lette kure, ingen mirakeldiæter. Gennem godt 20 år (var vist på min første kur som 15-årig) har jeg og min krop ført en intens krig på kilo. Jeg har både været for tyk og for tynd. Levet af cigaretter og chips (og været usund, men tynd) og forkælet mig selv med gode middage og dertil matchende god rødvin (og været lidt sundere, men også lidt for tyk). I dag lever jeg lige midtimellem. Smøgerne er væk, rødvinen er der kun i meget små mængder, og vægten - ja, den går op og ned i takt med stressniveauet, humøret og hormonerne.

Sådan er den kvindelige krop. Men i stedet for at give min krop skylden og pine den med alverdens opslidende kure, har jeg omsider fået lært én ting: Det er inde i mit eget hoved, det hele starter!!! Udtrykket "tænk dig slank" er ikke bare løgn og latin - for så længde du spiser med dine følelser og ikke har hjernen med i dine kulinariske beslutninger, er du dømt til at sejle rundt i slankekurenes evige sø. Men damn hvor er det svært! At undvære smør, sige nej til is og spise jordbær uden fløde ... Derfor gør jeg det også kun en gang imellem (siger nej, altså). For livet skal nydes ... så jeg beholder fløden, men kvitter øllen. Eller kagen. Eller osten (nej, hulk - den er også for svær ...).

I dette nummer af FEMINA får du 21 ekstra sider om kunsten at få skabt sund balance i forhold til de forhadte kilo. Om, hvordan det er din psyke, du skal arbejde med, frem for din krop. Og kvæle de cravings, der gør, at du igen og igen får smuglet den dér Snickers ned i indkøbskurven.
Rigtig god fornøjelse.

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c5d25999e8c743cd812aa2778e6dd9ce.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også