https://imgix.femina.dk/media/b92d78c74ba54ea88a8f6705320279be.jpg
Selvudvikling

Mig… Botox..?!

28. marts 2012
af Emilia van Hauen
Foto: All Over Press
Emilia van Hauen mener, at æstetikken er en vigtig del af livet, og på trods af fordommene er hun glad for at få koncentrationsrynken glattet ud med botox


Der hersker et enormt hykleri omkring det at "få lavet noget". Mange gør det, men meget få siger det højt. Og jeg vil gerne være med til at gøre op med det holdningsvælde, som jeg antager må være skyld i, at folk skammer sig og holder det hemmeligt.

Er du på Botox? Restylane? Jeg er.

Fakta

Botox (botulinumtoksin) er et af verdens giftigste stoffer og kan føre til den dødelige sygdom botulisme, bedre kendt som pølseforgiftning. Det bliver brugt i meget små doser til at behandle muskelspasmer (f.eks. spastisk lammelse) og til kosmetiske formål.

Restylane er en gelé, der indeholder 98 % vand og 2 % er hyaluron, og bruges som ikkepermanent filler i ansigtet til at skabe fylde og udglatte rynker i ansigtet. Holdbarheden af behandlingen er cirka et år.

Tænker du mon anderledes om mig nu?

I dag løfter vi ikke et farvet øjenbrynshår, når folk får lavet extensions, barberer sig, går i høje sko, tatoverer sig selv, tager hormoner mod overgangsalder, udvikler vores hjerner og hjerter gennem uddannelse og terapi, og tusind andre ting, som alle er indgreb mod den person, vi var fra fødslen af. Meget af det er ligefrem nødvendigt, hvis vi vil klare os godt i samfundet. Hvorfor er det, grænsen går ved Botox og Restylane?

Fordomme om skønhedsidealer
Jeg var selv smækfuld af fordomme om dem, som gør brug af disse midler, og tænkte på alle rædselseksemplerne som Linse Kessler, Nicole Kidman og Melanie Griffith. De repræsenterer nemlig mest på ondt, hvor galt det kan gå, når man jagter skønhedsidealerne uden at have æstetikken på plads.

Tonsvis af forskning har nemlig gang på gang påvist, hvor stor en indflydelse æstetik har på vores generelle livskvalitet.

Jeg vil gerne være med til at skubbe til de sider i vores kultur, som undertrykker vores trang til at dyrke kreativiteten, livskraften og ikke mindst livsglæden, fordi vi ikke tør gøre os fri af vores snæversynede idealforestillinger, værdier og normer. For hvorfor er det lige, man bliver et dårligere menneske af at få lammet pandemuskulaturen eller fyldt rynkerne ud med Restylane? Hvis jeg ender med at ligne et meget glat lig, er det så ikke mit problem?

Æstetik giver håb
Når du er omgivet af æstetik, bliver du ganske enkelt mere effektiv, tænker klarere, bliver mere kreativ og får mere håb! Derfor giver det også masser af livskvalitet at hjælpe udseendet lidt på vej i den retning, man drømmer om, uden at have urealistiske forestillinger om evig ungdom (så dumme er folk altså heller ikke!).

Så hvis du selv har overvejet det og droppet det igen, så spørg dig selv: Hvad eller hvem holder dig tilbage? Er det skammen over, hvad andre tænker om dig? Hvis ja, så forhold dig til dét!

Læs også