Selvudvikling

Michéle Bellaiche: Jeg blev ikke skilt, fordi jeg kedede mig

af SØNDAG, redigeret af webredaktionen 1. december 2014
TV-vært Michéle Bellaiche rundede for to år siden de 40 år og har i den forbindelse gennemgået en del ændringer i sit liv. Blandt andet er hun blevet skilt fra sin mand. Her fortæller hun om at udvikle sig og lære sig selv bedre at kende til SØNDAG.

For fire år siden blev hun skilt fra sine børns far og bor nu med sine to børn på otte og 12 år i et strandhus i Solrød, og på tv-fronten har hun forladt »Go’ aften Danmark« for at være vært på TV 2’s nyeste forbrugerprogram »Pengerådgiverne«.

”Skal være lykkelig på en helt ny måde” - Camilla Miehe-Renard fortæller om at nærme sig 50 år. Læs interviewet på søndag.dk

En nødvendig udvikling

– Man er nødt til at udvikle sig for at finde ud af, hvem man er. Og nej, jeg blev ikke skilt, fordi jeg kedede mig. Det havde intet med det at gøre. Og nej, jeg er ikke træt af at lave »Go’ aften Danmark«, siger hun til SØNDAG.  

– Jeg havde nogle ting, som jeg vidste, at jeg skulle ændre i mit liv, og måske var det at nærme sig de 40 et meget godt pejlemærke på, at selv om man forhåbentlig har lang tid tilbage af sit liv, måske endda over halvdelen endnu, hvis man er heldig, så handler det om at få det bedste ud af det.   

– Hvad jeg har lært af at blive skilt?

– Åh, jeg tror kun, jeg kan sige, at det dér med friheden til at være mig, har jeg bare fundet ud af, er meget, meget vigtigt, og det vil det være resten af mit liv, siger hun til SØNDAG.

Anne Linnet: Alderen giver mig en ballast. Hvordan den gør det, fortæller hun til søndag her

Om at runde de 40

Michéle Bellaiche fortsætter:

– Men jeg bliver stadigvæk nærmest helt forbavset, når nogen siger: »40« og forbinder det med mig. Jeg kan ikke forstå det. Måske fordi jeg er lillesøster og ikke er særlig stor rent fysisk, og som barn, når vi legede far, mor og børn, min storesøster og jeg, var jeg altid den lille og hed også altid »Lille«. Så siger folk tit: »Alder er bare et tal«. Ja, men i min optik er det altså stadig underligt, at jeg har den alder, jeg har, siger hun til SØNDAG.

Powerwoman og Pleaser-gen

Det er to størrelser, som ligger til Michéle Bellaiche… Det ene ligger udenpå. For det er sådan, folk tit opfatter hende. Som en powerwoman, der kan klare det hele og lidt mere til. Det andet, pleaser-genet, ligger indeni. Men begge dele er noget af det, hun har haft sine opgør med de senere år. For hun gider det ikke. Hverken at kvinder skal gå og bilde hinanden og sig selv ind, at de overhovedet findes, de dér powerwomen. Eller være så optaget af at please alle andre, at man helt glemmer, hvad der er godt for én selv. Og det er dér, hun er i sit liv lige nu. Hun slås stadig med de to størrelser. Og øver sig i, at holde dem i snor. Men hun har det godt. Godt på alle måder, siger hun til SØNDAG.

Charlotte Bircow: Jeg er færdig med at skulle præstere. Læs hele interviewet her