marie aktor elsker sine kurver
Selvudvikling

Marie, 39 år: Jeg elsker mine kurver

3. oktober 2018
af Louise Taarnhøj
Foto: Heidi Maxmiling
Marie Aktor har ikke altid elsket sin krop, men hun blev træt af sit negative syn på sig selv og opdagede bl.a., at hun får flere komplimenter nu, hvor hun kan lide sig selv, end før

JEG ELSKER MINE KURVER

Hvad kan du godt lide ved din krop? ”Overordnet set kan jeg lide det hele. Jeg synes, at min krop som helhed er smuk, harmonisk og velafbalanceret, men i mange år har jeg især været glad for mine bryster.”
Hvad kan du godt lide ved dine bryster? ”Jeg synes, de er fantastiske! Velformede og store uden at være for voldsomme, perfekte i tyngde og runding, smukke brystvorter, der passer i størrelsen til resten af brystet, faste og bløde på samme tid. Men inden for de seneste par år er jeg blevet mere opmærksom på resten af min krop, og på, at mine brysters lækkerhed faktisk i høj grad hænger sammen med, at de passer til min talje og mine hofter, min røv og mine lår.” Har du altid godt kunnet lide din krop? ”Nej. Jeg har altid kunnet lide mine bryster, men jeg har, siden jeg var 13 år, syntes, min røv var for stor, og at jeg havde tykke lår. Men jeg nåede simpelthen til et punkt, hvor jeg var så træt af mit eget negative syn på mig selv og usikkerhed på, hvad andre tænkte, og hvor jeg fandt ud af, at der er rigtig mange mænd, som synes, at en stor røv, mave og former er noget af det lækreste og frækkeste i hele verden. Og så var det jo kun mig selv, der stod i vejen for at få det bedre med min krop.”
Hvad gør du for at holde et positivt syn på din krop? ”Jeg spejler mig i smukke kvinder, der ligner mig. Det kan være på Instagram eller på hjemmesider, der sælger tøj i plus-size. Jeg gør meget ud af at fremhæve min krop med det tøj, jeg går i. Der er stadig dage, hvor jeg synes, jeg ligner lort, men de dage går jeg uden om spejlene og gør et eller andet, der føles rart og godt. Jeg nægter simpelthen at gå tilbage ad den vej, hvor jeg bruger en masse energi på at fokusere på noget, jeg synes er grimt, og være bange for, hvad andre tænker. Det interessante er, at når du ser dig selv som smuk og attraktiv, så er det også det, du udstråler, og dermed det, folk opfatter. Jeg får væsentligt flere komplimenter og tilbud fra mænd, end jeg gjorde før, og jeg er altså ikke blevet hverken tyndere, yngre eller mere stram i kødet – tværtimod.” Har du et godt råd til kvinder, som kan få os til at se mere positivt på vores krop? ”Følg smukke kvinder på f.eks. Instagram, der har samme kropstype som dig. Lad dig inspirere! Og lad være med at gemme din krop væk. Fremhæv det, du synes er smukt, men pres dig selv til at prøve at fremhæve en ny del en gang imellem. Og giv dig tid til at nyde dig selv de dage, hvor du ser fantastisk ud. Brug din krop til det, som gør dig glad. Det kan være træning, yoga, vinterbadning, at spise god mad, dyrke sex eller få massage. Hvad som helst der får din krop til at føle sig godt tilpas. Det hele hjælper på, hvordan du ser dig selv. Og så lad være med at bekymre dig om, hvad andre folk tænker.”
https://imgix.femina.dk/marie-aktor-jeg-elsker-mine-kurver-body.jpg
Marie Aktor, 39 år, selvstændig i musikbranchen LÆS OGSÅ: Fylder din krop for meget i dine tanker?
https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også