Selvudvikling

Maria Stenz: Blev dansktopstjerne ved et tilfælde

af Britta Bjerre 26. august 2012
foto: All Over Press
Egentlig er hun uddannet indretningsarkitekt, men endte som feteret dansktopstjerne. Læs hvordan det gik til lige her

Det lå slet ikke i kortene at Maria Stenz, der i dag er 72 år, for næsten 40 år siden skulle ende som feteret dansktopsangerinde.

Maria Mikkelsen Sørensen - som hun er døbt - voksede op i Gentofte som datter af en far, der var entreprenør, og en mor, der var farmaceut, og i søskendeflok på syv.

- Jeg er fra et hjem med klaver, siger hun, - og et rigtigt grundtvigiansk hjem, hvor alle kunne synge, forklarer hun.

LÆS MERE: I dag er Maria Stenz 72 år. Vi har bedt hende se tilbage på sit liv og finde ud af hvilken alder der har været den bedste. Få svaret her.

Fra indretningsarkitekt til sangerinde

Men på trods af klaveret og sangevnerne endte det med, at det kun blev Maria Stenz der rent faktisk fik en sangkarriere, og det ved et noget af et tilfælde.

Oprindeligt er hun uddannet indendørsarkitekt, men har aldrig brugt uddannelsen.

Hun fandt i stedet sammen med mennesker, der var optaget af musik, sang og teater. Det førte til, at lederen af børneteatret Det Lille Teater spurgte hende, om hun ville hjælpe til på teatret i en periode. Hvilket førte videre til, at hun pludselig også stod på scenen. Og også lavede både radio og tv for børn.

- Det var sådan, det skete. Det ene "Har du lyst til...?" efterfulgte det næste, siger hun.

Dansktopstjerne, der bor i kollektiv

- De mennesker, jeg boede i kollektiv med, troede, det var løgn, at jeg var på dansktoppen, og det var tydeligt, de tænkte: Hvad tænker du på?! Men at det skete, kom sig af, at jeg havde indspillet børneplader, som fik nogle mennesker til at henvende sig og spørge, om jeg havde lyst til at synge nogen lidt andre sange. Jeg anede faktisk ikke, hvad det var for en slags musik. For når man boede i det miljø, hørte man bare ikke dansktopmusik i radioen. Men min far elskede det. Han havde en vidunderlig sangstemme, og jeg tror egentlig, jeg lykkedes med det, han selv havde drømt om engang. Hans yngste datter, gudhjælpemig, den højeste og grimmeste af pigerne, hun gjorde det, siger Maria Stenz og griner.