https://imgix.femina.dk/media/57853df3cae34f6a9664bcf08493cf99.jpg
Selvudvikling

Maria Montells yndlingsmusik

29. april 2011
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Maria Montell – popstjernen, der har fundet lykken med mand og børn – elsker musik i mange genrer. – Bare det er noget, der taler til mit hjerte og min sjæl, som hun siger. Her fortæller den 42-årige sangerinde om de sange, hun gerne selv ville have skrevet og nyder at lytte til. Og lidt om at møde Dolly Parton.

Maria Montell - popstjernen, der har fundet lykken med mand og børn - elsker musik i mange genrer. - Bare det er noget, der taler til mit hjerte og min sjæl, som hun siger. Her fortæller den 42-årige sangerinde om de sange, hun gerne selv ville have skrevet og nyder at lytte til. Og lidt om at møde Dolly Parton.

Maria i korte træk

 • Født 17. januar 1969
 • Gift med filminstruktør Tomas Villum Jensen.
 • Mor til seksårige Villum, Smilla på fire og lille Lilly, født september 2010.
 • Fik sit gennembrud med de to albums "Jeg er her for dig", 1994, og "Svært at være Gudinde", 1995.
 • Seneste album: "Bossa for my baby", 2005.
 • Lavede soundtracket "Bang Bang Boogie" til filmen "Ved verdens ende", skrevet og instrueret af Tomas Villum Jensen, 2009.
 • Er forfatter til to børnebøger: "Drengen, der havde alt" og "Prinsesser spiller ikke fodbold".

1.
Den allerførste sang, jeg forelskede mig i som lille pige var " Du är den enda", sunget af svenske Lill Lindfos. En vidunderlig sang, som jeg stadigvæk synger. Det var den første vinylplade, jeg købte for mine sparepenge!

2.
Jeg ville gerne have skrevet "I'll always love you" sunget af nu stakkels Whitney Houston. Sangen er skrevet af Dolly Parton, som er en fantastisk sangerinde og sangskiver. Hun har skrevet mange, mange sange, men det er der ikke mange, der ved. Det er hendes udseende, folk først lægger mærke til, og det snyder lidt, ikke?! Jeg har mødt Dolly i Horsens, da hun gav koncert. Hun var fantastisk nede på jorden og ret så humoristisk.

3.
Jeg elsker Bossa Nova og er vokset op med den. En af mine favoritter er "Quiet Nights of Quiet Stars", som er skrevet af Antonio Carlos Jobim. En brasiliansk musiker og sangskriver, som står for nogle af de mest vidunderlige bossa nova-sange.

Rent vand til Afrika

 • I juni rejser Maria Montell til Kenya som ambassadør for Kildevælds "3 Liter Rent Vand"-kampagne. For hver solgt liter Kildevæld siden maj sidste år donerer Kildevæld tre liter rent vand til Afrika.
 • Kampagnen er lavet i samarbejde mellem Kildevæld/Carlsberg, Dansk Røde Kors og firmaet LifeStraw, der har opfundet de såkaldte "Lifestraw-sugerør". Et sugerør, der kan filtrere bakterier og vira fra beskidt drikkevand og gøre det drikkeligt. Kampagnen donerer penge til flere vandprojekter i Afrika.

  www.3literrentvand.dk

Jeg har indspillet den på min egen Bossa- plade "Bossa for my baby", som jeg lavede, da jeg var højgravid med min søn Villum. Sangen er også med som soundtrack til filmen" Solkongen", som min mand Tomas (Villum Jensen, red.) lavede med Nikolaj Lie Kaas og Birthe Neumann i hovedrollerne.

4.
Jeg har været Michael Jackson-fan, så længe jeg kan huske. Albummet "Thriller " står stadigvæk for mig som den allerstørste popplade nogensinde! Jeg fulgte Michael Jacksons begravelse på tv med en sangerinde/veninde, og vi TUDEDE, så vores øjne hævede op til dobbelt størrelse. Hvilke tab af en stor kunstner og performer!

5.
Jeg kan godt lide historier i sange, og " Deirdres Samba ", sunget og spillet af den svenske trubadur Cornelis Vreeswijk, er også dejlig! Den har jeg haft på mit repertoire i mange år nu. Den får mig til at føle frihed og varme og som om jeg er lige dér i Brasilien….

LÆS OGSÅ

Kate Middleton
- snart prinsesse
Nanna Lüders
- ude med nyt album

Læs også