majbritt maria nielsen
Selvudvikling

Majbritt Maria Nielsen: Vær velkommen, forbedringens (langsomme!) år, og velkommen herhid

9. januar 2019
af Majbritt Maria Nielsen
Skulle nogle af os virkelig vågne op den 1. januar med tømmermænd, resten af en blomme i Madeira i håret og cigaretaske mellem tæerne og tænke: Jeg må omgående ud og vinterbade, inden jeg melder mig som frivillig tre forskellige steder og påbegynder min nye, økologiske livsstil ...
Jeg håber, du har haft et rigtig dejligt nytår. Uanset om du kom ind i året med champagne i maven og kogt torsk i mundvigen, eller om du var en af dem, der kastede sig ind i en af lufttrafikkens jernfugle kort efter juleaften og derfor sagde goddag til 2019 under et palmeblad, så håber jeg, at du kom godt ind i dette nye år. Nu er der kun det lange, seje træk med at komme godt igennem året tilbage.
Og det har du, hvis du er som de fleste, nok allerede tænkt på hvordan skal foregå. Måske har du allerede planer om at tabe dig, begynde til havkajak eller om at forlange en stigning i graderne hos din chef. Måske ønsker du dig af 2019, at det må blive året, hvor du endelig har held til at stoppe med at ryge, eller du med forårets snarlige komme også begynder at besøge din familie mere, end du gjorde sidste år. Og hvad skulle der så være i vejen med de planer? Ikke noget såmænd. Bare du kan vide dig sikker på, at din selvdisciplin og din viljestyrke også har fået kogt torsk og kold cava og derfor véd, nye tider kan være på vej efter årsskiftet. LÆS OGSÅ: Jeg vil gerne sige undskyld til min krop Jeg siger det kun, fordi jeg åbenbart, år efter år, glemmer at invitere min egen viljestyrke og selvdisciplin med til nytårsfesten. Og fordi de selv samme størrelser derfor ikke lever op til de planer, jeg agter at påbegynde. For jeg abonnerer skam på den overbevisning, at nye begyndelser har brug for markeringer; det være sig i form af kogt torsk, det være sig i form af dyrt indkøbte raketter. Jeg lever simpelthen bare ikke op til mine egne planer bagefter. Markeringen forbliver en fest og intet andet. Og jeg lægger for mange planer for det kommende år. Det er simpelthen ikke rimeligt at forvente af min selvdisciplin og viljestyrke, at nogen af dem kan følge med. Jeg kan simpelthen ikke følge med mine egne ambitiøse planer for det nye år, og jeg har dig, kære læser, mistænkt for at være præcis ligesom mig. Vi overplanlægger nemlig begge to og tror, at bare fordi årstallet ændrer sig, så gør vi det også. Et populært hashtag er derfor ”new year – new me”. Altså #NytÅrNyMig. Skulle nogle af os virkelig vågne op den 1. januar med tømmermænd, resten af en blomme i Madeira i håret og cigaretaske mellem tæerne og tænke: Jeg må omgående ud og vinterbade, inden jeg melder mig som frivillig tre forskellige steder og påbegynder min nye, økologiske livsstil .., så hører jeg meget gerne om det. Jeg er nemlig dybt interesseret i denne sjældne, overlegne kvinderace, som ved hjælp af et datoskift kan manifestere både en stærk viljestyrke og en imponerende selvdisciplin, der ellers ikke tidligere var tilgængelige for vedkommende.

Hvordan pokker gør disse superkvinder? Min erfaring er nemlig, at livsstilsændringer bedst inkorporeres lidt efter lidt og én ad gangen. Den er endda, at når jeg bestemmer mig for både at kvitte kulhydraterne, cigaretterne og spiritus på samme tid, så falder alle tre planer igennem. Det bliver simpelthen for smagløst og for ufestligt på én gang, og jeg ender med at bryde alle aftaler med mig selv i et uskønt inferno af flødekartofler, kæderygning og portvinssipning allerede den 3. januar.

Så kære superkvinde – vil du ikke nok vise dig for mig og inddrage mig i, hvordan du gør? Hvis du ikke vil, så forbeholder jeg og alle andre kvinder os nemlig retten til at foretage meget indgribende og meget anstrengende livsændringer lidt ad gangen. Også i 2019.

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

https://dk-femina-backend.imgix.net/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også