https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1006-feb-kjems/1006-feb-kjems-4-kopi-2_2.jpg
Selvudvikling

Mærket for livet!

8. juli 2010
af Camilla Kjems
Hollywoodhud får jeg aldrig – sådan er det bare! Og på deres egen måde er ar jo egentlig også smukke

"Hvad har du lavet på armen?" Spørgsmålet falder stensikkert hver sommer, når jeg går rundt i mine ærmeløse kjoler. På bagsiden af min højre overarm toner et fem centimeter langt ar tydeligt frem. Arret er et fysisk minde fra dengang, jeg som 17-årig fik modermærkekræft og efterfølgende fik fjernet en ordentlig luns rundt om selve skønhedspletten. En hård oplevelse, der heldigvis endte lykkeligt (behøver jeg at sige, at jeg efterfølgende har fået stor respekt for solen?).

I mange år var jeg ked af det store ar, men da jeg i årene efter løbende fik fjernet den ene plet efter den anden (for en sikkerheds skyld) affandt jeg mig med det. Hollywoodhud får jeg aldrig - sådan er det bare! Og på deres egen måde er ar jo egentlig også smukke - de fortæller jo et menneskes historie. Om dengang, du faldt på cyklen og fik en sten i knæet. Om dengang, du overlevede en slem ulykke. Eller fik taget dit højtelskede barn med kejsersnit. Levet liv på godt og ondt, for som digteren Benny Andersen og præsten Johannes Møllehave siger i Karen Thisteds bog af samme navn: "Det skal mærkes, at vi lever!"

I FEMINA i denne uge kan du få tre kvinders ærlige beretning om, hvad det har betydet for dem at være mærket for livet.

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/c5d25999e8c743cd812aa2778e6dd9ce.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også