https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/marts/kunstner-prim.jpg
Selvudvikling

Månedens kunstner: Tina Morsø

3. marts 2014
af Malene Fich Weischer
foto: privat
I efteråret 2012 tog Tina Morsø den beslutning KUN at arbejde med kvinder som tema i sine malerier. Det har ført til en række smukke og sanselige, men samtidig meget grafiske og stramme billeder, som det er svært ikke at lade sine øjne fange af. Se mere fra Tina Morsø her.

Månedens kunstner, Tina Morsø:

Jeg har altid tegnet og været kreativ på rigtig mange områder. De sidste par år har jeg valgt at koncentrerer min kreative energi omkring mine malerier. Jeg er et nysgerrigt og søgende væsen, som har det svært med afgrænsninger. Jeg bliver let bliver inspireret i alle mulige retninger, så det har været en stor proces at vælge et konkret arbejdsområde.

I efteråret 2012 tog jeg en beslutning om at jeg det næste år kun ville arbejde med kvinder som tema i mine malerier og at jeg ikke skulle bruge min energi på andre kreative områder. Det var en svær beslutning at overskue konsekvensen af, men en nødvendighed for den udvikling jeg gerne ville i gang med. Det har på mange måder været en befriende beslutning, selvom den kom på tværs af mine besværligheder med afgrænsninger. Det har været befriende i forhold til at når noget andet dukker op, behøver jeg ikke følge det til ende og bruge energi på det, men jeg tager bare imod inspirationen, skriver det ned og gemmer det til nye/andre tider.

Jeg har i mange år haft en lyst til at male kvinder, og har forsøgt mig på flere forskellige måder, men har ikke kunnet finde frem til den helt rigtige måde/ stil som jeg var tilfreds med. Det indgik i beslutningen at jeg ville løsne noget mere op i min malestil og det var mit udgangspunkt, men det løb af med mig i en helt anden retning.

Jeg er nu endt op med et stramt grafisk udtryk, som jeg stadig udvikler på og det år jeg havde afsat, er er forlænget på ubestemt tid.

Jeg arbejder med KVINDER som tema, et tema som jeg sikkert aldrig løber tør for inspiration fra og som jeg ikke ved, hvor føre mig hen. Jeg har jo selv, i kraft af jeg er kvinde, et stort lager af tilgængelig information som inspirationsmateriale, som jeg gør brug af og så suger jeg også inspiration ud af alle de skønne kvinder jeg omgiver mig med. I øjeblikket er det erotikken, det sanselige og stemninger der for lov til at fylde mit lærred, måske det ser anderledes ud i 2015.

Jeg har et ønske om at mine malerier måske være med til at vække nogle følelser eller stemninger i de som beskuer og jeg håber på at kunne bidrage med noget positivt, om ikke andet, så et smil på læben.
Jeg er meget optaget af den kreative proces i mine malerier og jeg bruger så meget tid som muligt på at undersøge, afprøve og udvikle mig.

Jeg er oprindelig uddannet, først indenfor Engros handel og senere som pædagog, hvor jeg arbejdede med udsatte unge i specialprojekter. Jeg er fri af arbejdsmarkedet efter en trafikulykke for ca. 10 år siden og mine 3 børn er nu voksne og er flyttet hjemmefra, hvilket har givet mig mulighed for at fordybe mig på en anden måde og i det omfang mit helbred tillader det.

Jeg har udstillet forskellige steder i Danmark igennem flere år og er tilknyttet et par gallerier. Jeg har været med på fællesudstillinger både i New York, Atlanta og i Berlin.

Jeg er tilknyttet en kunstnergruppe i Atlanta som jeg udstiller sammen med forskellige steder og som jeg har haft fornøjelsen af at møde i efteråret 2013. Her i marts/april skal jeg igen til Atlanta, både for at besøge min ældste søn og svigerdatter og for at vise min mor på snart 80 år, lidt mere af verden, samt for at deltage i en fællesudstilling. Jeg glæder mig også til at se en masse kunst i Atlanta og glæder mig til ny inspiration.

Jeg er også medlem af Artmoney.org samt artmoney-aarhus.dk. Artmoney er et projekt der blev startet op for ca. 15 år siden med det mål at skabe en alternativ valuta. Artmoney er unika kunst på 12x18 cm som har en værdi af kr. 200,-. Der er ca. 1200 medlemmer, de fleste danske, men også en del internationale. Der er flere virksomheder der har tilsluttet sig konceptet, hvor det er muligt at bruge sine artmoney som en del af betalingen for ydelser eller produkter. I efteråret 2013 var vi 10-15 kunstnere fra Århus der startede Artmoney-aarhus gruppen og den har nu, ca. 1,5 år senere vokset sig til næsten 60 medlemmer.

Kunsten har en stor betydning i mit liv. Det betyder rigtig meget for mig at jeg har den kanal at udtrykke mig igennem og at jeg har mulighed for at dele den med andre. Jeg har også stor fornøjelse af at se på andres kunst, både i den virkelige verden samt i den fantastiske verden der har åbnet sig via internettet. Og så har jeg ikke mindst mødt en masse anderledes skønne mennesker, igennem mit kunstneriske virke.

Du kan se mere af min kunst på www.galleritina.dk eller via min facebookside

Venlig hilsen
Tina Morsø

Læs også