https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/07/30/lenesiel-612x325.jpg
Selvudvikling

Lene Siel: Jeg valgte børnene frem for karrieren

25. juli 2013
af JULIANE OLSEN, NEWSDESK, ALLER MEDIA
Sangerinden Lene Siel har aldrig været i tvivl om, at hendes tre døtre skulle gå forud for hendes passion for musikken

Det er faldet den 44-årige sangerinde Lene Siel helt naturligt, at hun igennem sit liv er blevet mor til tre døtre, for hun har af natur altid været ansvarsbevidst. Men samtidig må hun indrømme, at det ikke altid har været let at jonglere en sangkarriere med det at være en nærværende en mor. Det har da også tvunget hende ud i at træffe nogle afgørende valg, som for det meste har været i børnenes favør.

- Jeg har sagt nej til store ting i min karriere som eksempelvis en turné med Roger Whittaker, jeg fik tilbudt, da mine ældste piger var fem og seks år. Jeg skulle være væk et helt år, og det er jo svært at tage børnene med på turné så lang tid, når man ikke er superstjerne, så det kunne jeg bare ikke. Selv om jeg selvfølgelig kunne have fået hul på et større publikum, så har jeg ikke fortrudt det, for jeg kunne ikke have gjort det anderledes, siger Lene Siel.

Hun fik sine to første døtre med 16 måneders mellemrum, da hun var midt i tyverne, og hun oplevede, at karrieren for alvor tog fart, da hun havde fået sit andet barn. Derfor var det svært at være til stede som mor, for der var altid nogen, der gerne ville have fat på Lene Siel.

- Jeg oplevede ikke at være der med ro, fordi telefonen ringede hele tiden, og det hele var så spændende, fordi jeg optrådte på tv, og var ude med en ny plade. Min pladedirektør var da heller ikke glad, da jeg bad om et års barsel med mit tredje barn, men det gjorde, at jeg virkelig fik nydt hende igennem, siger Lene Siel, der blev mor til sin yngste datter Emma, da hun var midt i trediverne.

Hanne Danielsen: Sådan mødte jeg Ib Michael og blev forelsket

Stor forskel på børnene

Sangerinden måtte dog stå på scenen 'næsten til vandet gik', som hun siger for, at der kunne tjenes penge nok til at holde barslen. Det store arbejdspres op til fødslen er Lene Siel overbevist om er en stor grund til, at datteren meldte sin ankomst for tidligt. Hun klarede sig heldigvis fint, og fik ubetinget opmærksomhed med fra sin mor i barselsgave. I dag er hun hele familiens efternøler.

- Jeg fik virkelig nydt hende igennem. Jeg havde en anden og større ro, da jeg fik Emma, så hun har fået meget opmærksomhed, men så er der så nogle andre ting, hun kæmper med, fordi hun er så meget yngre. Hun bliver meget beskyttet af os alle, men det kan samtidig være svært for hende for eksempel at følge med i samtalen omkring middagsbordet, siger Lene Siel.

Til gengæld oplever hendes ældste døtre, der i dag er 18 og 17 år, det store pres ved at være ung kvinde, og sangerinden kan godt være bekymret for de mange idealer, som de unge måler sig op af i dag.

- Jeg synes, det må være svært, for de unge piger skal leve op til så mange ting i dag. De skal nærmest være små stars, skidedygtige i skolen og ekstremt tynde. Der synes jeg virkelig, at deres rollemodeller skal tænke sig om, for mange af deres idoler er virkelig for tynde. Der er også mange af pigernes skolekammerater, der har haft psykiske problemer, for der er meget fokus på tyndhed, skønhed og karriere for de unge piger. Da jeg var ung kunne man godt bare være lidt chubby og ikke føle sig presset over det, siger sangerinden.

Næste stop for Lene Siels sommer-optrædener er sankthansaften i Tivoli, hvor hun giver koncert for de fremmødte på Plænen.

Tre kendte kvinders bedste kærlighedsråd

Læs også