https://imgix.femina.dk/media/312ff334ce37473db9abb86cf31350e5.jpg
Selvudvikling

Lene Siel - fan af Barbra Streisand…

1. juli 2011
af Britta Bjerre
Foto: Birger Storm
…og ”Danmark nu blunder den lyse nat”. Dét er Lene Siel, sangerinden,som selv er mest kendt for sine julekoncerter og julealbums. Lige nu sidder hun faktisk og arbejder på et album, der skal udkomme næste forår og som noget nyt skal indeholde sange, hun synes passer til forår og sommer. Her har vi bedt den snart 43-årige sangerinde om at udpege de sange, hun selv holder af at lytte til på en sommerdag eller –aften.

…og "Danmark nu blunder den lyse nat". Dét er Lene Siel, sangerinden,som selv er mest kendt for sine julekoncerter og julealbums. Lige nu sidder hun faktisk og arbejder på et album, der skal udkomme næste forår og som noget nyt skal indeholde sange, hun synes passer til forår og sommer.

Her har vi bedt den snart 43-årige sangerinde om at udpege de sange, hun selv holder af at lytte til på en sommerdag eller -aften.

Lene Siel er fan af »Danmark, nu blunder den lyse nat«.

Lene Siel kort

  • Født 21. august 1968.
  • Gift med overlærer og musiker Elo Lindhardsen.
  • Mor til tre piger.
  • Har udgivet 13 albums. Det seneste "Himlen I Min Favn" er fra 2009.
  • Udgav selvbiografien "Spejlvendt" sidste år.

Det ER hun bare. Sådan er dét!

Den gamle danske sang med tekst af Thøger Larsen, skrevet i 1914, og melodi af Oluf Ring, komponeret i 1922, er, som hun udtrykker det, »bare optimal dansk sommer, beskrevet så smukt!«

Men ellers lytter hun gerne til:

»Everything« med Michael Bublé.

Fordi: Jeg elsker den, fordi den er varm og kærlig og har en melodi, man bliver glad af.

»Shattered Dreams« med Johnny Hates Jazz.

Fordi: Jeg kommer altid i godt humør af den sang. Nok fordi den stammer fra den sommer, jeg blev student. Verden lå åben, og alt var muligt. Jeg havde en gammel folkevognsboble, og i cd-afspilleren sad Johnny Hates Jazz. Den bringer altid glade ungdomsminder frem.

»I left my Heart in San Francisco« med Frank Sinatra.

Fordi: Den er et oplagt bud til en rigtig varm sommeraften/nat, hvor alle dørene i huset står åbne. Der er kun levende lys tændt og ild i den åbne pejs.

Børnene sover, og min mand Luffe og jeg nyder et herligt glas rødvin, mens vi lytter til Frankie Boy.

»People« med Barbra Streisand.

Fordi: Jeg er og bliver Streisand-fan. Når hun synger "People", får jeg stadigvæk en klump i halsen og gåsehud på armene. En Barbra Streisand-cd ville være skøn, når jeg går og laver mad, og solen skinner ind i køkkenet.

Læs også