https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/12/50/lene-hansson/lene-hansson-stor.jpg
Selvudvikling

Lene Hansson: Vi giver ikke julegaver

10. december 2012
af Rikke Hast
foto All Over Press
Hjemme hos Lene Hansson er der ikke julegaver til de voksne. ”Det bruger vi ikke,” siger hun

Vi er mange der forbinder jul med masser af lækker mad, julehygge og så julegaverne naturligvis. Men det er ikke gaverne, der står forrest, når der skal fejres jul hjemme hos kostvejlederen Lene Hansson.

Sidste års bedste julegave?

- Det var en CD med Rasmus Seebach. Jeg ved godt, det er en lille ting, men jeg har hørt den i bilen rigtig mange gange, og den er bare så god! Jeg fik den af min søn, Sebastian. Ellers bruger vi ikke julegaver til voksne hjemme hos os. Så nu når vi voksne ikke giver hinanden gaver, så er der ikke så mange hemmeligheder.

Det spiser vi altid juleaften?

- Vi spiser alt det traditionelle: And, steg, rødkål og forskelligt tilberedte kartofler. Jeg køber altid økologisk ind - også til juleaften. Sådan en kedelig pumpet steg, det er ikke lige noget, jeg har lyst til at servere. Jeg laver i øvrigt også to slags rødkål - både den traditionelle og så en rødkålssalat med appelsin og æble.

LÆS MERE: Synes du det er for dyrt at købe økologisk, så får du her gode råd til hvordan du alligevel kan få råd til det

Det har jeg altid på julebordet?

- Vi havde kassen med vores julepynt stående i kælderen, og det hele blev ødelagt, da kælderen sidste sommer blev oversvømmet. Det gør mig nu ikke så meget, for faktisk kan jeg bedst lide at variere min julepynt hvert år. Sidste år havde jeg lilla og guld. I år vil jeg gerne have mint, sølv og mørkebrunt. Jeg har altid et eller andet farvetema. Jeg plejer at gå ud i naturen og finde mos, grene og kogler, som jeg kan pynte op med, og jeg laver altid sådan en lille »skov« midt på spisebordet, som jeg så pynter med de farver, jeg har valgt at bruge. Det giver en god effekt, synes jeg.

LÆS MERE: Er du i tvivl om, hvordan juleanden skal steges, så klik her og få gode råd, så den bliver helt perfekt

Mit yndlingsjulepynt?

- Det må jo så blive julekuglerne i forskellige farver. De lyser op, men det er aldrig de samme, der kommer på bordet. Jeg har ikke noget hjemmeklippet pynt eller andet fint, som går igen år efter år. Dels på grund af oversvømmelsen, men også lidt - må jeg indrømme - fordi det, jeg har haft og gemt, simpelthen var for grimt til at hænge op igen. Jeg får faktisk lidt dårlig samvittighed, når jeg indrømmer det, men sådan er det.

Min favorit TV-julekalender?

- Det er helt klart »The Julekalender«, den var så sjov og godt fundet på. Da jeg for nogle år tilbage boede i Portugal, hvor jeg drev en helsefarm, var Sebastian seks år og i gang med at lære engelsk. Vi fik sendt »The Julekalender« derned, og havde det simpelthen så sjovt med den. Sebastian begyndte at tale engelsk, som de gjorde det i den - sådan en skæg blanding imellem engelsk og dansk. Siden har han for sjovt hævdet, at det jo er den eneste rigtige måde at tale engelsk på.

Læs også