https://imgix.femina.dk/media/article/lene-primaer_0.jpg
Selvudvikling

Lene Beier: Jeg kan blive utrolig hidsig!

17. september 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Hun vinder vores hjerter som mild og smilende vært i diverse tv-programmer. Men Lene Beier har også temperament – fortæller hun her til SØNDAG.

Rie Helmer er i sine følelsers vold, når hun laver tv – læs hvad hun mener her

Bærer aldrig nag

Lene Beier har ikke altid haft det let, men det er ikke noget, hun bruger tid på at tænke over.

– Jeg synes egentlig, jeg er god til at tackle de kriser, jeg møder. Heldigvis. Jeg dvæler ikke ved det, der går skævt. Sådan er jeg nok generelt indrettet. Jeg kan godt blive utrolig hidsig, men så brænder jeg det af i løbet af kort tid. Jeg bærer aldrig nag og har svært ved at være sur i længere tid ad gangen. Jeg er heller ikke typen, der nemt bliver stresset. Lige nu har jeg meget travlt, men i stedet for at tænke på alt det, jeg skal nå den næste måned, prøver jeg at koncentrere mig om det, jeg skal nå i dag, og få sat det i system, siger hun til SØNDAG.

Maria Stenz: Jeg kan blive så skruptosset, så folk bliver bange for mig!

Lene, hold nu din kæft

Den usikkerhed, hun bar rundt på som barn, og som var med til at gøre hende urolig og vild, føler hun er blevet mindre med alderen.

– Mine børn har hjulpet mig til ikke at være så fokuseret på min vægt og mit udseende længere. De har fået mig til at indse, at der er andet, som er vigtigere. Jeg er også holdt op med at spekulere så meget på, hvad andre tænker om mig. Hele mit liv har jeg ellers følt, at jeg fylder for meget. Jeg har tit tænkt »Lene, kan du ikke bare lære at holde din kæft, andre synes jo, du er pinlig«. Men det er gået op for mig, at jeg jo heller ikke selv går rundt og dømmer andre på den måde, siger hun til SØNDAG.

Ulla Essendrop smider facaden: Jeg kan hverken svømme eller lave mad!

Kærlighed frem for regler

Helst vil hun opdrage sine børn, ligesom hun selv er blevet opdraget. Kærligt og uden for mange regler.

– Mine forældre blev skilt, da jeg var en stor pige. De har begge været der for os børn, men det er nok mest min mor, der har stået for opdragelsen. Jeg taler stadig i telefon med hende i hvert fald en gang om dagen.

Sejlerliv

Der var ikke mange penge at gøre godt med, da hendes mor i sin tid blev alene med Lene og hendes to søstre.

– Det kunne godt være svært, når mine veninder eksempelvis talte om deres ferier på Mallorca og Gran Canaria. Vi boede lige ved siden af vandet i Skive, mine forældre er begge sejlsportsfolk, og de tog ofte os børn med ud at sejle. På den måde kom vi meget på ferie rundt om i Danmark, men det syntes jeg jo ikke var så stort, fordi jeg var barn, siger hun til SØNDAG.

Rengøringsjob som 11-årig

Til gengæld satte hun allerede dengang pris på, at hendes mor gav sine døtre en udstrakt grad af frihed.

– Vi skændtes aldrig med hende om komme-hjem-tider eller alkohol. Hun stolede på, at vi var ansvarlige og vidste, hvor grænsen gik. Som 11-årig længtes jeg efter at have råd til at købe de ting, mine veninder fik. Så jeg overtalte hende til, at hun skulle tage et rengøringsjob på det kontor, hun arbejdede, og så skulle jeg gøre det og få lønnen. Hun forbarmede sig over mig og hjalp mig også med arbejdet. Det husker jeg som ret fantastisk.

Hader den stramme snor

Selv gider Lene Beier heller ikke regler.

– Jeg nægter at gå op i, hvor meget sukker børnene får, hvad de skal gå til, eller hvor meget jeg selv får trænet. Ligesom jeg også er stor tilhænger af, at Anders og jeg skal kunne gå i byen hver for sig. Jeg ville hade at blive holdt i stram snor, erkender hun til SØNDAG.

Læs også