Lena Dunham
Selvudvikling

Lena Dunham: "Folk kaldte mig fed og ulækker, og jeg overlevede! Og jeg lever stadig!”

5. september 2016
af Birgitte Borup
Den amerikanske skuespiller Lena Dunham har revolutioneret opfattelsen af kvindekroppen ved igen og igen at vise sine deller frem med hele verden som publikum. Stjernen fra “Girls” er blevet en ægte pioner udi kunsten at elske sig selv. Vi tegner et portræt af hende.

Da femte sæson af den populære tv-serie “Girls” skulle promoveres, var der ikke meget glamour over teaseren. Indehaveren af hovedrollen, Lena Dunham, danser gennemsvedig rundt i et fitnesslokale, iført intet andet end shorts og en grå sports-bh. Dansen, som hun går amok i, kunne meget vel være koreograferet i en solid rødvinsbrandert, og mens hun kaster sit alt andet end Holly-wood-slanke legeme rundt i lokalet, dukker den meget sigende tekst op: “Dance like no one is watching”. Se videoen her:

Artiklen fortsætter under videoen

Og det er lige præcis det, hun gør, Lena Dunham. Hun danser gennem livet, som om ingen ser på – naturligvis velvidende, at hele verden følger med.

Lena Dunham, 30-årig amerikansk skuespiller og forfatter, er blevet korsridderen af den uperfekte krop. Hun er blevet kvinden, der gang på gang gør alt det, vi andre kun tør bag nedrullede gardiner – og hun er indbegrebet af det, de fleste af os ville ønske, vi var: Pisseligeglad!

Læs også: Se Lena Dunham i uredigeret lingeri-reklame

Selv om hun er udstyret med en krop, der er et pænt stykke fra at leve op til det, vi normalt ser afbildet i underholdningsindustrien, viser hun det hele frem, både i tv-serien “Girls” og i privatlivet. Maveflæsket, der hænger hvidt og bastant på front og sider, brysterne, der er aldeles silikonefri, og lårene, der er langt fra faste.

Med sin skarpe hjerne og ekstreme kropsfrihed har Lena Dunham skabt et helt nyt kvindeforbillede, siger Iben Albinus, ekspert i amerikanske serier og populærkultur:

”Lena Dunham repræsenterer et oprør med det perfekte. Hun stikker bogstaveligt talt sin store røv op i kameraet lige så ofte, hun kan komme af sted med det. Hun signalerer med al tydelighed, at der er andet her i livet at gå op i end vægt, og at man ikke længere behøver at være lækker på den typiske måde for at blive en succes,” konstaterer hun.

LÆS Q LIGE NU ved at hente magasinet på din mobil eller tablet med Pling. På Pling.dk får du adgang til de nyeste udgaver af Q og et væld af andre blade og magasiner for kun 99 kr. om måneden - den første måned er gratis. Klik her, så er bladet dit om to minutter.

Læs også