https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/januar/morprim.jpg
Selvudvikling

Landsindsamling: Når mor mangler

29. januar 2014
af Lonnie Kjer
Foto: UNICEF, Marco Dormino
151 millioner børn verden over har mistet en eller begge forældre. Endnu flere vokser op på gaden eller på flugt. Landsindsamlingen ’Når mor mangler’ kulminerer med et stort indsamlingsshow på DR1 lørdag den 1. februar. Støt børnene!

På verdensplan er mødredødelighed den største årsag til, at børn bliver forældreløse. Hvert år dør op mod 287.000 kvinder af komplikationer forbundet med fødslen. 99 procent af dem kommer fra udviklingslandene. Det kan vi - med vores viden, ekspertise og økonomiske bidrag - være med til at forhindre.

Gi' forældreløse børn en fremtid
Derfor sætter Danmarks Indsamling 2014 fokus på, når mor mangler med 12 konkrete projekter i 12 lande fordelt på tre kontinenter, der blandt andet skal forebygge hiv og aids blandt kvinder, bekæmpe mødredødelighed i forbindelse med graviditet og fødsler og hjælpe forældreløse børn til en fremtid. Tilsammen vil de 12 projekter betyde en enorm indsats dér, hvor behovet er størst.

Moderen sikrer familien
For når mor mangler, er konsekvenserne ekstra store. Både for det lille spædbarns første møde med livet og for hele resten af barnets liv. I udviklingslandene - og særligt de ekstremt fattige lande i Sydasien og Afrika syd for Sahara - er det oftest moderen der sikrer, at børnene får mad, medicin og tager en uddannelse. Hendes omsorg og indsats er grundlaget for hele familiens basale levevilkår.

Danmarks Indsamling - for hele verden
Da den syvende Danmarks Indsamling blev skudt i gang den 1. januar 2014, blev der for første gang inddraget lande uden for det afrikanske kontinent. Selvom den største del af verdens fattige befolkninger stadig lever i Afrika, har en række afrikanske lande udviklet sig til mere bæredygtige samfund.

Samtidig er en række latinamerikanske og sydøstasiatiske lande at finde på OECD's liste over verdens fattigste lande. Derfor har organisationerne bag Danmarks Indsamling besluttet at åbne op for hele verden.

Mål: Indfri FN's 2015-Mål
Årets Danmarks Indsamling går derfor til de 12 forskellige lande fordelt på tre forskellige kontinenter. Formålet er fortsat at sikre langsigtet udviklingshjælp til nogen af verdens allerfattigste mennesker og indfri FN's 2015-Mål.

Danmarks Indsamling 2014

Danmarks Indsamling 2014 er en fælles indsamling til fordel for udviklingslandene i Afrika, Asien og Latinamerika, som DR og 12 af Danmarks største humanitære organisationer står bag.

De 12 deltagende organisationer er: Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE DANMARK, IBIS, SOS Børnebyerne, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.

Læs mere om Danmarks Indsamling 2014 på
www.danmarksindsamling.dk

Følg indsamlingen på
www.facebook.com/danmarksindsamling.

Det betyder blandt andet, at indsamlingen skal bidrage til at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015.

Siden Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007, har danskerne bidraget med mere end 500 millioner kroner, der har hjulpet mere end fem millioner mennesker til en bedre tilværelse og fremtid. I 2013 blev det til 76 mio. kroner ind.

GIV DIT BIDRAG HER!

SPAR 20 % PÅ IMEDEEN I SHOPPEN!

Læs også