https://imgix.femina.dk/media/article/primaer_qdk_2.jpg
Selvudvikling

Længe leve mangfoldigheden!

29. oktober 2018
af Christina Forsberg
foto: Instagram
Forskellighed har i flere år været det nye sort i modebranchen – og det stopper ikke. Her ser du nogle af tidens modeller, der i den grad beviser, at det konventionelle skønhedsideal har fået konkurrence.

De snævre skønhedsidealer i modeindustrien er ved at udvide sig i en befriende grad. For hvor de før var fastlåste til en særlig højde, figur og ikke mindst vægt, ser man i dag, at idealet har meget videre rammer. Vi har set os mætte på polerede og perfekte billeder på de sociale medier, og det har banet vej for de mere skæve og differentierede typer. Det skriver det norske magasin KK, der i flere år har skrevet om et skønhedsideal, der smuldrer som småkager i sofaen.

At være lav, plus size, have pigmentpletter, et handicap eller mangle hår er ikke længere en hindring for at gå oppe på catwalken. Og nej, der er stadig ikke plads til alle, men til flere er der.

Læs også: Yes! Dette brand viser en fantastisk kropsdiversitet

5 modeller, der skiller sig ud:

JEANA TURNER

Den amerikanske model Jeana Turner (25 år) lider af den autoimmune sygdom alopecia areata, der indebærer, at hun har mistet sit hår. Da hun var med i America’s Next Top Model i starten af året, blev hendes paryk fjernet under den sædvanlige model-makeover, så hun fremstod fuldstændig skaldet. Det blev en tårevædet affære, men Jeana sagde, at det føltes befriende, og at hun ønskede at vise verden, at det at være skaldet er både ok og smukt.

LAUREN ELYSE

Den amerikanske makeupartist og model Lauren Elyse (27) forsøger ikke at skjule pigmentpletterne, hun har under øjnene. Tværtimod understreger hun ofte sine pletter med flot makeup. Pletterne kommer af den autoimmune sygdom vitiligo, der giver symmetriske ændringer i pigmenten i huden. Lauren har udtalt, at hun tidligere forsøgte at gemme sit ansigt væk, men ikke længere.

SOMALIA KNIGHT

Den somaliske-amerikanske model Somalia Knight har stritører, men lader sig ikke stoppe af den grund. Hun gør ingen forsøg på at skjule dem og vælger frisurer, der fremhæver dem. Og på sin Instagram skriver hun med versaler: "JEG HAR RØVSTORE ØRER!" Hun har dog understreget, at hun ikke ønsker at blive omtalt som 'modellen med de store ører', men bare som model.

SARAH MCDANIEL

Denne model har et brunt og et blåt øje, og det skyldes den genetiske, medicinske tilstand heterokromi. Dette giver hende et helt særligt look som model, som vi er ret vilde med.

CONNIE CHIU

Connie (49 år) var verdens første albino-model. Hun er født i Hong Kong, men for at beskytte hendes hud mod den stærke sol, flyttede familien til Sverige, da hun var lille. Hun blev først model som voksen, men har allerede arbejdet med store brands og magasiner efter at hendes karriere tog fart, da hun gik show for Jean Paul Gaultier i Paris.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også