https://imgix.femina.dk/media/350a84cefdd147d6b78d3787eceb45d0.jpg
Selvudvikling

Kvinder elsker at have tjek på ferien

31. maj 2011
af Julia Schmiegelow
foto: all over press
Kvinder vil have kontrol, mens mænd stoler på deres handlekraft, forklarer familieekspert

Rejseforsikring, research om feriedestinationen, booking af hotel. Danske kvinder er gode til at forberede sig på ferien. Og en del bedre end mændene.

Hotels.com har spurgt 1.495 danske kvinder og mænd, hvor meget de forbereder sig inden en ferie. Det vigtigste punkt for danske kvinder er at have styr på inden afrejse er passets gyldighed (73 procent) og rejseforsikringen (72 procent). Her til skal rejsevalutaen være vekslet (70 procent), hotellet booket (60 procent) og der skal læses om destinationen på internettet (65 procent).

Mere end halvdelen af kvinderne (54 procent) er så velforberedte på afrejsen, at de inden de tager i lufthavnene, vejer deres bagage for at undgå overvægt.

Danske mænd har nogenlunde den samme prioritering af, hvad der skal være styr på inden afrejse, men deres prioritering ligger konsekvent 10-15 procent lavere end kvinderne.

Kvinder vil have kontrol
At kvinder i højere grad end mænd forbereder sig på en ferie, overrasker ikke familieekspert og indehaver af rådgivningsfirmaet familieevolutionen Kitt Tvile.

- Kvinder fokuserer i højere grad end mænd på de nære værdier og bekymrer sig mere end mænd. Desuden er mænd kodet til at sørge for overlevelse og sætter en stolthed i at være kaospiloter på ferien. De stoler på deres handlekraft, mens kvinder ønsker kontrol over eventualiteter og uforudsete ting. Dermed er det også naturligt, at kvinder i større grad end mænd er på forkant med forskellige situationer på ferien, siger hun.

Læs også om, hvor kvinder ikke gider på ferie på Oestrogen.dk.

Eller læs om, at par ikke vil rejse de samme steder hen på alive.dk.

Læs også