https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/camilla-kjems-11-kopi-2.jpg
Selvudvikling

Kvinder, der ændrede verden!

20. juli 2009
af Camilla Kjems
Hvor ville verden have været uden disse smukke billeder af smukke kvinder. Kvinder med mod, kvinder med magt, kvinder, der ændrede verden!

1928: Josephine Baker optræder i bananskørt og starter hermed et langt opgør med fordomme og stereotyper omkring sorte mennesker.
1955: Marilyn Monroe foreviges med sin hvide kjole, der blæser op og blotter hendes ben - verdens mest berømte fotografi af verdens mest sexede kvinde er en realitet.
1987: Billedet af en medfølende Prinsesse Diana, der holder en aids-syg mand i hånden, pryder avisernes forsider verden over. Det bliver startskuddet til mange års kamp for at nedbryde tabuerne omkring hiv.

Jeg bliver så stolt på mit køns vegne. Amerikanske Rosa Parks, som i 50'ernes Alabama nægtede at rejse sig i bussen for en hvid mand - og blev arresteret! Rynkede Mother Theresa med en nyfødt baby i det fattige Calcutta. Ulla Dahlerup, som efter at have været med til at besætte en bus bæres ud af en storsmilende politibetjent.

Hvor ville verden være, hvis de (og andre kvinder) ikke var stået frem? Hvor ville verden have været uden disse smukke billeder af smukke kvinder. Kvinder med mod, kvinder med magt, kvinder, der ændrede verden!

Kærlige hilsener fra
Camilla Kjems

Læs også