https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/september/2013-39-skonhed-p.jpg
Selvudvikling

Kvindens skønhed er det vigtigste for manden

30. september 2013
af Lisbeth Madsen, NewsDesk - Foto. Shutterstock
Det er det indre, der tæller – eller også er det ikke. Mænd foretrækker smukke eller i hvert fald moderat smukke kvinder, viser en ny undersøgelse.

I en ny undersøgelse mener forskerne at kunne fastslå, at hvad end tidligere undersøgelser lavet af fx speeddatingbureauer har vist omkring kvinders og mænds præferencer, så er der forskel på, hvad mænd og kvinder vil have. Det skriver Dailymail.co.uk.

Mænd vil have, at kvinder som minimum er moderat attraktive, mens kvinder derimod går mere op i mændenes sociale status. Lav social status hos mændene er meget uønsket blandt kvinderne, der mindst vil have mænd med samme status som dem selv, konkluderer forskerne.

Det siger undersøgelsen...

  • Mænd var mindre tiltrukket af kvinder med lav fysisk skønhed
  • Kvinder var mindre tiltrukket af mænd med lav social status
  • Mænd og kvinder er mest forskellige når det kommer til de kvalifikationer de ønsker at undgå hos det modsatte køn

Den nye undersøgelse er ledet af Norman Li, adjunkt i psychology ved Singapore Management University og netop blevet offentliggjort i tidsskriftet Journal of Personality and Social Psychology.

> Se top 5 over jobs kvinder synes er mest sexede

Vi agerer som fordommene dikterer

Selv kalder forskerne resultatet for stereotypt. De mener, at undersøgelsen bekræfter nogle banale antagelser omkring mænd og kvinder, og hvad de er ude efter, når de er på udkig efter en ny partner.

I undersøgelsen skulle en række mænd og kvinder først og fremmest skrive deres præferencer ned på papir. Og forskerne testede dernæst, om det holdt stik i virkeligheden. Derfor blev deltagerne bagefter overvåget, mens de benyttede online chat eller speeddating. Og resultaterne stemte overens, kunne forskerne konkludere.

> "Mænd er bedre end deres rygte" - Det har kvinderne lært om mænd

Vi gør, det vi siger, vi gør

Norman Li mener, at det er første gang, at nogen har påvist, at det vi siger, vi går efter hos en ny partner også afspejler virkeligheden.

- Vi er også de første, der kan påvise, at det mennesker siger, de sætter pris på hos en potentiel partner også bliver reflekteret i måden de rent faktisk udvælger på, når de står i en pardannende situation, siger Norman Li til Dailymai.co.uk

Læs også