https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-2-kopi-2_1.jpg
Selvudvikling

Kvinde er kvinde bedst

18. marts 2011
af Camilla Kjems
Jo mere du kan anerkende andre for deres talenter og resultater, jo mere fortæller det jo også andre mennesker om dig selv

"Hej Camilla ... hvor ER det lang tid siden!" (Prøv med 20 år ...). "Ja, jeg har jo fulgt dig lidt fra sidelinjen og læser altid dine klummer i FEMINA. Hvor er det flot, at du sådan har gjort karriere!" Bemærkningen faldt, da jeg for kort tid siden mødte en gammel kvindelig bekendt fra min barndoms tid på Bornholm. Smilende, åben og så gavmild med komplimenterne, at jeg blev helt forlegen.

Og så slog det mig: Hvor er det sjældent, det sker! At vi kvinder roser hinanden helt uden undertoner af misundelse. "Kvinde er kvinde værst," siger man, men forholder det sig virkelig sådan? Lidt er der nok om snakken, men heldigvis synes jeg, at jeg de senere år har oplevet en ny ånd vokse frem blandt kvinder ... en ånd, som ikke får én til at se andre dygtige(re) kvinder som en trussel, men som et forbillede og en muligt allieret, der kan være med til at løfte én selv op. Og helt ærligt: Jo mere du kan anerkende andre for deres talenter og resultater, jo mere fortæller det jo også andre mennesker om dig selv. At du hviler i dig selv og under andre det bedste (det modsatte, nemlig IKKE at unde andre det bedste, er jo i virkeligheden et helt og aldeles utiltalende træk!).

Så TAK til Tanja (som den gamle bekendte hedder). Og tak til alle I andre livskloge, barmhjertige og storsindede kvinder derude. Lad os vise mændene (og de smålige), at "kvinde er kvinde bedst" og dermed løfte hinanden dygtigere og lykkeligere!

God fornøjelse med temaet i denne uges FEMINA.
Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også