brystkræft - tatovering
Selvudvikling

Kræftramt kvinde fik stor tatovering over sine rekonstruede bryster

19. oktober 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Panthermedia
Amerikanske Allyson Lynch viser, at kropskærlighed kan være mange ting. Da hun i en alder af bare 26 år fik fjernet begge bryster på grund af brystkræft, valgte hun at få en stor blomster-tatovering over sine rekonstruede bryster i stedet for brystvorter. Læs hvorfor.

For fire år siden ændrede hårstylisten Allyson Lynchs’ liv på en måde, som de fleste 26-årige på ingen måde kan forestille sig. Hun fandt en knude i sit bryst, som viste sig at være kræft.

Da Lynch’ mor også havde haft brystkræft, fik Allyson begge bryster fjernet – inden hun skulle igennem 16 omgange kemoterapi med store fysiske smerter til følge.

- Jeg havde nogle meget mørke øjeblikke, og det var mere udfordrende, end jeg nogensinde havde forestillet mig. Jeg havde lyst til at give op flere gange. Jeg græd hver evig eneste dag, fortæller Lynch til engelske medie Daily Mail.

- Men pludselig en dag opdagede jeg, at jeg ikke havde grædt og ikke havde spurgt mig selv ”Hvorfor mig!?”. Jeg fandt pludselig en styrke, som jeg aldrig havde troede, jeg kunne få. Jeg nåede frem til, at det var mig, der havde fået kræft, fordi jeg kunne håndtere det her. Det var mig, fordi jeg er stærk, fortæller Lynch videre.

LÆS OGSÅ: Hanne-Vibeke Holst fik fjernet et bryst: "Min kvindelighed har aldrig siddet dér"

Tatovering hjalp

Allyson blev rask, og i 2015 fik hun rekonstrueret sine bryster. Men hendes kamp inspirerede hende til at få en stor smuk tatovering som en slags permanent lingerie over sine ar i stedet for falske brystvorter, som ”ikke tjente noget formål”.

- Det virkede som det rigtige valg for mig at få en smuk tatovering. Den fik mig til at føle mig som mig, fortæller Allyson videre.

- Hver gang jeg ser mig selv i spejlet, føler jeg mig smuk. Tatoveringen hjalp mig til at komme mig over tabet af mine bryster, den var min måde at tage det tilbage, som kræften tog fra mig. Jeg fik igen kontrollen over min krop.

LÆS OGSÅ: Overvejer du en tatovering? Så prøv en af disse kropspositive

Kræft gør dig ikke usexet

Allyson elskede tatoveringer allerede inden, hun fik kræft, og i dag håber hun, at hun kan være en støtte og en inspiration for andre kvinder, der skal igennem samme behandling.

- Jeg prøver at bruge min erfaring til at være den person, jeg havde brug for, da jeg var syg. Da jeg fik diagnosen ledte jeg konstant efter nogen, som jeg kunne relatere til, nogen der mindede om mig selv og ikke om den lidt ældre kvinde, som ofte associeres med brystkræft.

Lynch har gennem hele sit forløb været meget åben om sin sygdom på de sociale medier, og hun har haft kontakt med mange kvinder, der gennemgår det samme, og som fortæller hende, at hun har gjort en forskel.

- Jeg har kunnet bruge mig selv til at vise andre, at kræft ikke stopper dig fra at være en kvinde, kræft gør dig ikke usexet, vi er kvinder, og vi er fyldt med power.

Kilde: Dailymail

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også