https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/solprim.jpg
Selvudvikling

Kræftens Bekæmpelse: Skru ned for solen - og Frederik Fetterlein!

17. juni 2013
af Lonnie Kjer
Foto: PR
Ja, det lyder underligt, men Fetterlein og Kræftens Bekæmpelse samarbejder altså i sangen ’3 gange S’, hvor herren debuterer som sanger. I en god sags tjeneste!

"Skru ned for solen, så skruer vi ned for Fetterlein," lover Kræftens Bekæmpelse TrygFondenog håber på hjælp fra jer til at stoppe den irriterende sang. Dét sker bare kun, hvis vi snart fatter de tre S'er: Skygge, Solhat og Solcreme. Det er nemlig ikke bare Fetterlein-sangen, der bliver en landeplage. Dét er hudkræft også.

HUDKRÆFT

Er den hyppigste kræftform i Danmark
Vi har en af verdens højeste forekomster af sygdommen
1 ud af 8 danskere får hudkræft
Mere end 100.000 danskere lever lige nu med sygdommen
Antallet af nye tilfælde er tredoblet blandt kvinder på kun 30 år.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse

Skru så ned!
Derfor lanceres den utraditionelle kampagne, som skal lokke mindst 50.000 danskere til skruned.nu for at klikke på 'Sluk for Fetterlein. For så har Kræftens Bekæmpelse faktisk tænkt sig at skrue ned - og slukke - for Frederik på facebook., lover Peter Dalum, projektchef for kampagnen.

"Solkampagnen lancerer - med et glimt i øjet - en sommersang, der er så irriterende, at man får lyst til at skrue ned for den. Det er et billede på, at danskerne skal skrue ned for solen, hvis vi skal komme den store landeplage kræft i huden til livs," siger han.

Solråd og skønsang!
Fetterleins sang er produceret af Cutfather med en tilhørende musikvideo, der er optaget på en badestrand i Tisvilde. Sangen og videoen bliver ledsaget af en mediekampagne med ordlyden "Vi stopper ikke før I har fattet det. Skru ned for solen. Så skruer vi ned for Fetterlein".
"Vi har valgt at bruge utraditionelle midler i sommerens kampagne - det gør vi fordi vi er nødt til at blive ved med at minde om solrådene. Vi tror, sommerhittet kan gøre solrådene til folkeeje, udtaler Mette Meldgaard, områdechef for sundhed i TrygFonden.
Solråd og sang!

Tjek videoen med Frederik Fetterlein ud her!


Farvel, Fetterlein - goddag solråd!
Så fra i dag kan danskerne altså høre tennisstjernens røst i radioen og på Spotify, YouTube og Facebook. Hittet er produceret af Cutfather og bliver ledsaget med ordlyden 'Vi stopper ikke., før I har fattet det. Skru ned for solen. Så skruer vi ned for Fetterlein."
Og nej, det er ikke lutter skønsang, der venter dig, når du klikker dig ind for at nyde Fetterlein i sommeroutfit. Så langt fra. Til gengæld er det sjovt, vigtigt - og giver i den grad mening. Vi danskere er nemlig ikke gode nok til at tage de rette forholdsregler - Skygge, Solchat og Solcreme - med ud i sommervejret. Det bliver der forhåbentlig lavet om på nu.

"Så gode er Kræftens Bekæmpelse!"


"Flere overlever kræft!"


Læs også