https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/september/lyseroedprim.jpg
Selvudvikling

Kræft: Vi maler byen (lyse)rød!

30. september 2013
af Lonnie kjer
Foto: All Over
Vi har efterhånden vænnet os til det: En gang om året trækker landet i lyserødt og sætter ekstra fokus på brystkræft. På lørdag er der dømt Lyserød Lørdag i brysternes navn. Og flere og flere støtter brysterne. Heldigvis.

For 146 byer i landet bliver farven lyserød på lørdag d.5.oktober, hvor hele landet igen retter blikket mod sygdommen, der rammer hver 9. danske kvinde. Kræftens Bekæmpelses kampagne 'Støt Brysterne' har 10 års fødselsdag, og en del af kampagnen er altså Lyserød Lørdag, der naturligvis har til formål at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse.

Glæde hos Kræftens Bekæmpelse
2000 frivillige kæmper lige nu med at få de sidste detaljer på plads, og i det hele taget bliver interessen for arrangementet støre og større for hvert år - både i det lokale erhvervsliv og blandt de mange frivillige, og et hav af arrangementer løber altså af stabelen lørdag.
"Det er vi meget taknemmelige over," siger Sidsel Naut, juniorprojektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Brystkræft og Lyserød Lørdag
Og der er - stadigvæk - masser at kæmpe for. Brystkræft er stadigvæk den hyppigste kræftform blandt kvinder, og 4.800 kvinder rammes hvert år af sygdommen.

"Kampagnen i år 'Lad os kæmpe sammen' handler om at se tilbage på den bevægelse og de resultater, kampagnen har skabt, og her er Lyserød Lørdag en vigtig faktor, fordi dagen i den grad handler om opmærksomhed på brystkræft. Derfor har vi meget at kæmpe for, siger Carina Winther, projektleder på Støt Brysterne kampagnen.

Støt Brysterne støtter brystkræft!
Støt Brysterne-kampagnen har indtil nu indsamlet over 100 mio. kr. til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft inden for forskning, forebyggelse og hjælp og støtte til patienter og pårørende.

Og hvad der bliver samlet ind det ene år, bliver brugt det næste. På den måde er man sikker på, at brystkræft som minimum får det beløb, der bliver øremærket ind. Behovet er imidlertid meget stort, og derfor lægger Kræftens Bekæmpelse betydelige beløb oveni.

Læs også