https://imgix.femina.dk/media/article/bridge_-_kirsten_vaupel_og_gorm.jpg
Selvudvikling

Kirsten Vaupel: Jeg holder mig i gang med bridge

28. maj 2016
af Britta Bjerre
foto: Jeppe Michael Jensen
Sangerinde Kirsten Vaupel og hendes mand, tv-vært Hans Georg Møller, var også nogle af de kendte, der viste både interesse og flair for bridge, da de spillede med ved Prins Henriks Grand Prix som nogle af de inviterede spillere.

Sangerinde Kirsten Vaupel skriver også bøger nu, men det var selvfølgelig kortene, der var i centrum, da hun og hendes tv-mand, Hans Georg Møller, måske bedre som Gorm, spillede med i bridgeturneringen Prins Henriks Grand Prix i Aller Huset lørdag.

Her viste ægteparret fin stil og klarede sig flot, og selv om det gode spil ikke rakte til en præmie, så blev det dog til en tredjeplads i deres række.

Stod ved fars bukseben

Parret har spillet bridge i mange år. Kirsten noget længere end Gorm.

- Jeg kan huske, hvordan jeg som barn stod ved min fars bukseben og kiggede med, mens han spillede. Han spillede både whist og bridge og var supergod til begge dele. Og jeg husker, at jeg allerede dengang syntes, at det var sjovt spil, som jeg kunne lide at prøve at følge med i, fortæller Kirsten.

Med på holdet

At hendes mand også er kommet med på bridgeholdet, hænger sammen med, forklarer hun videre:

- Når man har en omgangskreds, hvor næsten alle spiller bridge, så kommer man jo i gang. Først begynder det som hyggebridge, og siden udvikler det sig. I år er det første gang, at Gorm er med til undervisning i bridge...

Gorm indskyder finurligt smilende: - Men jeg lytter ikke efter...

Kirsten, forklarende: - Jo, det gør han faktisk. Det er bare falsk beskedenhed. Gorm er god!

Diskuterer

At være ægtepar og spille bridge sammen kan godt være en udfordring for den gode ægteskabelige stemning, hvis samspillet ikke rigtigt kører. Men om det siger Gorm:

- Der er stor forskel på at skændes og diskutere. Vi kan sagtens diskutere, når vi spiller. Men at skændes er noget helt andet.

Kirsten tilføjer: - Sådan er det, når vi begge er så engagerede, som vi er. Vi synes, det er vildt sjovt at spille. Vi er begge konkurrencemennesker. Vi spiller for at vinde. Men bagefter betyder det ingenting. Men når vi er i gang, spiller vi for at vinde. Vi ved godt, at vi ikke altid vinder. Men vi spiller for det hver gang.

Holder hovedet i gang

Kirsten og Gorm spiller i klub hos Blaksets, og i sæsonen spiller de fast en gang om ugen.

Kirsten: - Det fascinerende for mig ved bridge er legen i det og konkurrencen og så det, at jeg føler, jeg holder mig i gang oven i hovedet med det.

Dertil tilføjer hendes mand: - Vi spiller tennis for at holde kroppen i form, og vi spiller bridge for at holde hovedet i form, selv om vi også bruger hovedet til så meget andet. Og som en ekstra genvinst får man også nogle bekendtskaber gennem bridge, som man ellers ikke ville få.

Læs også