https://imgix.femina.dk/media/806ec64faa7545b7bb78246e4fe8b31b.jpg
Selvudvikling

Kernefamilien er stadig idealet

21. oktober 2009
af KAREN LÆSØE FINK
FOTO: HUNG TIEN VU, THOMAS SKYUM, HEIDI MAXMILING OG iSTOCK
Selv om singlekulturen er markant i øjeblikket, drømmer langt de fleste singler om kernefamilien, fortæller sociolog Birthe Linddal Hansen

Selv om vi gerne vil nyde parforholdets glæder, vil vi sandelig også gerne nyde friheden ved at være kvinde over eget liv. Derfor er der mange kærester, som ryger ud i kulden, når de begynder at stille for store krav til farven på sofaen og opdragelsen af dine, mine og vores børn. Vi er kort sagt trætte af middelmådige kompromiser. I stedet stiller vi skarpt på vores egen lykke, realiseringen af vores drømme og den personlige frihed. Og netop derfor vinder singlekulturen indpas overalt i disse år. Men på trods af at flere mennesker end nogensinde før bor alene - ja, så er kernefamilien faktisk stadig idealet for størstedelen af os. Det vurderer sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal Hansen, som har arbejdet med emnet i en årrække.

Vil ikke forklare sko
Hvordan ser fremtiden så ud for singlekulturen? - Der er ingen tvivl om, at singlekulturen stadig er på fremmarch, men da vi som sagt stadig har familien som ideal, vil vi i fremtiden også se singlekulturen snige sig ind i parforholdet gennem en ny familieform, som vi kalder: "Being together, living apart". Her danner folk par uden at bo sammen. På den måde kan du stadig være sammen med de venner, som din partner ikke bryder sig om, selv bestemme farven på sofaen eller mærket på din bil, forklarer fremtidsforskeren. Singlekultur handler nemlig om at gøre, hvad du har lyst til, at undgå kedelige kompromiser. Og i høj grad om ikke at skulle stå til ansvar for, hvor mange par sko du har i skabet.

Læs også