https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/kvindehandel-prim.jpg
Selvudvikling

Kendte skuespillere i barsk film om trafficking

18. oktober 2013
af Malene Fich Weischer
foto: PR
”Jeg er blevet voldtaget flere gange, end du har kysset din datter godnat.” Så hård er én af replikkerne i den række af film, som i dag får premiere. Bag filmene står en række af Danmarks kendte ansigter samt organisationen NEWLIVES.

"Jeg er blevet voldtaget flere gange, end du har kysset din datter godnat".

Sådan lyder en af replikkerne fra skuespiller Neel Rønholt, der spiller prostitueret i den nye film, som organisationen NEWLIVES står bag.

Syv kendte skuespillere har sagt ja til at medvirke gratis i filmen, der skildrer både bagmænd og kunder og de prostituerede. Og det er ikke en film for sarte sjæle!

I filmen ser vi f.eks Robert Hansen, som den kyniske kvindehandler, der fortælle, hvordan han slår og voldtager kvinderne for at bryde dem ned, så de ikke får nogen fikse idéer.
"Så slår jeg hende i gulvet, og så dasker jeg lidt til hende. Men man skal heller ikke gøre det for meget - så er der ikke nogen kunder, der gider kneppe hende," lyder en af skuespillerens replikker.

Ingen omsvøb!
Det er lige på og hårdt. Der er ingen omsvøb, for hvorfor skulle der være det? Det er jo den virkelighed, handlede kvinder lever i, og det er på tide, at vi får øjnene op for, at Danmark har udviklet sig til noget nærmest et paradis for kvindehandlere. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt.

I dag er det EU's internationale anti-trafficking dag. I den anledning går organisationen NEWLIVES nye website, www.humantrafficking.dk i luften. På sitet går det frivillige team hos NEWLIVES helt tæt på den benhårde verden omkring trafficking. Derfor har de for eksempel også valgt at lægge en 17 sekunders snuff film på sitet. Filmen er verificeret som ægte af en rumænsk kulturarbejder med flere års erfaring inden for trafficking.

Vi skal åbne øjnene
Det er hårdt og modbydeligt, men forhåbentligt er det samtidig med til at åbne vores alle sammens øjne for, hvad der foregår under overfladen her i det pæne, lille Danmark.

Det samme gælder den film og de monologer, som er blevet skabt til lejligheden, med kendte skuespillere som for eksempel Peter Gantzler, Jesper Lohmann, Robert Hansen og Julie Ølgaard medvirker i. Fra på mandag vil du kunne se deres monologer på video hér på Oestrogen.dk

I dag får du traileren:

Trailer from NEWLIVES on Vimeo.

Se mere om NEWLIVES på det nye website Humantrafficking.dk

Læs også