https://imgix.femina.dk/media/article/sagt_i_soendag.jpg
Selvudvikling

Kendte kvinder om ligestilling og kvindesag

5. januar 2015
af Britta Bjerre, redigeret af Karen Munk Ebbesen
foto: All Over Press
Gennem tiden har flere kendte kvinder talt om ligestilling i SØNDAG. Læs her, hvad tre kendte danske kvinder mener om ligestillingen i Danmark

Når det drejer sig om ligestilling i Danmark, er ligeløn et af de områder, hvor vi halter bagefter. Det mener i hvert fald Tine Götzsche, der er vært på TV-Avisen.

I et interview i SØNDAG gav hun udtryk for, at hun er opdraget til, at kvinder sagtens kan klare sig selv. Alligevel fylder kvindesagen ikke meget i hendes hverdag.

- Den klassiske kvindekamp føler jeg mig ikke specielt identificeret med. Det gør jeg så alligevel på den måde, at jeg godt ved, at den kamp har været forudsætningen for, at jeg er, hvor jeg er i dag. Uanset om vi vil det eller ej, så står vi på skuldrene af de kvinder, der tog kampen dengang.

I artiklen giver Tine Götzsche udtryk for, at hun synes, det er en skandale, at kvindelige studieværter får en del mindre i løn end deres mandlige kolleger. Hun mener dog også, at det er kvindernes eget ansvar.

- Vi er simpelthen for dårlige til at forhandle. Vi må til at rykke frem i bussen!

Vi er der ikke helt endnu

Sangerinden Caroline Henderson er enig med Tine Götzsche i, at det sagtens kunne gå bedre med ligestillingen i Danmark, det fortalte hun i hvert fald SØNDAGs læsere i et stort interview i efteråret.

- Der er jo ikke ligestilling i vores samfund. Jeg ved godt, at hvis man sammenligner med min mors generation og min bedstemors, er der sket underværker. Men vi er der ikke helt endnu, det kan vi vist roligt blive enige om, ikke?

”Hvordan kunne du?”

Bettina Aller er en af de kvinder, der har oplevet forskellen på, hvad mænd og kvinder forventer af hinanden.

I 2012 fortalte hun til SØNDAG, at der var stor forskel på, hvordan mænd og kvinder tog imod foredragene om hendes nordpolsekspeditioner.

- Hvis jeg talte til en forsamling af mænd, var der ikke én eneste, der spurgte: ”Hvordan kunne du tage af sted fra dine børn?” Hvorimod, når jeg talte til kvinder, spurgte de alle sammen om det. Vi skal altså bilde hinanden ind, at vi har ligestilling i Danmark. Og hvis det er sådan, at kvinder ikke kan tillade sig det samme som mænd, så sig det dog. Walk the talk, sagde hun.

Læs også