https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/29/karen-lise-mynster/karen-lise-mynster-stor.jpg
Selvudvikling

Karen-Lise Mynsters livtag med sig selv

13. juli 2012
af Britta Bjerre
foto: Marianne Leth
Når man går fra at være i 50’erne og fylder 60, rejser det selvfølgelig mange tanker, siger skuespilleren Karen-Lise Mynster, der blev 60 i maj i år. For tiden er hun aktuel i Grønnegårds Teatrets opsætning af Molieres ”Tartuffe” og ugens kendte sommerserie-gæst i SØNDAG.

-Vi taler tit om ti-års-kriser. 30-års-krise. 40-års-krise. Og ja, jeg tror, det er sandt, at de rammer. Men måske er det kun sundt, hvis man hvert ti-år lige tager livtag med sig selv, siger Karen-Lise Mynster, der lige nu står hver aften (om vejrguderne vil) på Grønnegårds Teatrets udendørsscene og spiller Molieres "Tartuffe".

LÆS MERE: Kvinder kommer bedst gennem kriser - De fleste kriser vil os det det godt, selv om det kan være svært at tro på i det øjeblik den rammer. Alligevel er det en mulighed for at vokse og udvikle sig.

Mit livtag nu?

-Se, det ved jeg ikke endnu. Jeg har ikke rigtigt fået begyndt på det. Men 50'erne synes jeg var hårde. Der sker mange ting i 50'erne. Børnene flytter hjemmefra. Min mor døde. Man kommer i overgangsalder. Min mand blev alvorligt syg. Da kunne jeg slet ikke undgå at tage livtag. Men det kom til mig udefra, og meget provokerende, siger hun og tilføjer: - Der er også de livtag, der kommer indefra. Indefra én selv. Måske på grund af de andre livtag, man har taget. Og de livtag mener jeg, vi skal opfatte som en chance.

Karen-Lise Mynster er gift med skuespilleren Søren Spanning og mor til to nu voksne børn, Jasper og Rosalinde.

LÆS MERE: I løbet af sommeren spørger SØNDAG en række kvinder om deres ferietip. Du kan se Karen-Lise Mynsters ferietips i her.

Obs. Grønnegårds Teatret spiller "Tartuffe" i Designmuseum Danmarks have i København frem til 25. august.

Galleri: Karen-Lise Mynster i storform

GALLERI: Karen Lise Mynster i storform

Læs også