https://imgix.femina.dk/media/b72643b1cbc24be6a2c1de62d2e1dcf6.jpg
Selvudvikling

Karen-Lise Mynster om at være en fri fugl

12. februar 2010
af Britta Bjerre
Foto: Marianne Leth
Den 57-årige skuespiller Karen-Lise Mynster har været freelance-skuespiller det meste af sin karriere. Her fortæller hun om, hvordan dét er.

Hele vejen igennem sine 35 år som skuespiller har den nu 57-årige skuespiller Karen-Lise Mynster været begunstiget med masser af roller på teatrene især, men også i film og tv-serier.

Bortset fra nogle år, hvor hun var fast tilknyttet Det Kongelige Teater, har hun stort set været freelance hele sit skuespillerliv.

" Det har altså været mit livsvilkår. De af mine veninder, der er sygeplejersker eller skolelærere, ser skræmte på mig, når jeg siger, at jeg ikke ved, hvad jeg skal lave til næste år."

"Hvordan kan du holde det ud?", spørger de.

"Så sidder jeg og tænker: Det må være en vanesag, åbenbart."

Hvad med pengene?

"Nu er mine to børn store, men det kan da godt være, dengang de var små, at jeg kunne blive bange og tænke: Hvad med pengene?!

Men jeg har nu også altid tænkt, at hvis det skulle gå helt galt, kunne jeg altid få et eller andet arbejde som taxachauffør eller i Netto," fortæller Karen-Lise Mynster.

"Jeg ved godt, det er blevet sværere at finde jobs, men indtil for bare to år siden var det ret nemt. Og da har jeg virkelig tænk, helt af hjertet, at det kunne da godt være, jeg skulle gå ned og prøve at få et andet arbejde et sted.

Også af nysgerrighed.

For at være skuespiller er også at være nysgerrig på mennesker.

Og jeg ved ikke noget bedre end at sidde og betragte mennesker".

Karen-Lise Mynster i korte træk

  • Karen-Lise Mynster er aktuel i forestillingen "Et år med magisk tænkning", der spiller på Frederiksbergscenen, Smallegade 2 i København, i perioden: 13. februar - 13. marts 2010.
  • Karen-Lise Mynster er født 7. maj 1952.
  • Hun blev færdiguddannet fra Statens Teaterskole i 1975.
  • Brød igennem som Eliza i "My Fair Lady" på Det Danske Teater i 1978.
  • Karen-Lise Mynster har medvirket i et hav af teaterforestillinger, en lang række film og en del tv-serier.
  • Hun blev folkeligt kendt for rollen som den bankansatte Ulla i "Matador" og på film som mor i "Krumme"-filmene.
  • Har modtaget mange ærefulde teaterpriser. Bl.a. Reumert prisen 2003, Reumerts Hæderspris 2004 og Reumert prisen 2007. Er tidligere tildelt Henkel-Prisen.

Læs også