https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/sex-og-psykologi/klummer/camilla-kjems/1035-aug-kjems/1035-kjems-8-kopi.jpg
Selvudvikling

Kald mig bare (tude)prinsesse

16. juni 2011
af Camilla Kjems
Kort sagt er jeg det, mange vil kalde for en tudeprinsesse. En af de helt store. Og dem har vi rigtig mange af blandt os kvinder. Ja faktisk græder en gennemsnitlig kvinde mellem 30 og 64 gange om året

Jeg græder stor set hver dag. Af lykke. Af sorg. Eller som oftest bare fordi jeg bliver rørt. I går var det min nabos fortælling om, hvordan det havde været at aflive deres seks år gamle hund, der fik en tåre frem i øjenkrogen. Forleden var det et genhør med Billy Joel-sangen "Leningrad", der som altid fik min kæbe til bæve, og i dag, hvem ved ... et ord, et smil, en stærk historie ... kun ganske lidt skal der til, før mine øjne trækker fugt.

Kort sagt er jeg det, mange vil kalde for en tudeprinsesse. En af de helt store. Og dem har vi rigtig mange af blandt os kvinder. Ja faktisk græder en gennemsnitlig kvinde mellem 30 og 64 gange om året, mens mændene kun lader tårerne få frit løb mellem seks og 17 gange om året. Men hvorfor gør vi det i det hele taget? Intet andet levende væsen i verden har denne enestående evne, så der må da være en grund? Ifølge undersøgelser udløser gråden endorfiner, som har en beroligende effekt. Så på mange måder fungerer tårer for sjælen, som massage gør for kroppen: Forløser, lindrer og heler. Derfor får mange det godt efter en god "tudetur". Men alt med måde - for tager tårerne overhånd, kan det forværre depressioner og stemple én som "ustabil" i arbejdssammenhænge. De problematikker har Kitty og Karina kæmpet med. Læs mere temaet i denne uges FEMINA.

Så ladies:
Nyd endnu et nummer af FEMINA fyldt med stof til eftertanke, glæde, latter, forargelse og måske en tåre eller to. Følelser forløser, så læn dig tilbage i sofaen, og take it away!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også