Body-shaming
Selvudvikling

Julie til body-shamere: Jeg har ret til at være glad for min krop!

2. maj 2017
af Signe Halck
En nedladende kropskommentar fra nogle unge mænd fik Julie til at skrive om sin oplevelse på Facebook – og dét blev noget af et populært opslag!

I starten af juni 2016 tog 26-årige Julie Ransby fra Esbjerg en tur på stranden. Og som så mange andre, tog hun selvfølgelig sin bikini på i anledningen af det gode vejr. Men ved et tilfælde overhørte den unge kvinde to unge mænd, der nedgjorde hendes krop. Mændene mente ikke, at man kunne tillade sig at solbade i bikini med en krop som Julies!

Tog til genmæle

Men Julie lod ikke kommentaren fare. I stedet gik hun hjem, tog et billede af sig selv i bikini og lagde det på Facebook i et offentligt opslag med en tilhørende tekst som svar på mændenes holdning.

Opslaget fik mere end 100.000 likes og er delt små 20.000 gange.

”Jeg blev vildt overrasket og overvældet over interessen for mit billede og reagerede egentlig ikke for at få genoprejsning, men for at sende et signal om, at man godt må være tilfreds med sig selv og sin krop og gå i bikini, uanset hvad andre måtte synes om det,” fortæller Julie Ransby til Q.

Læs også: Eksperten: Derfor opstår body-shaming

Vær glad for din krop

Som ung kvinde er det Julies oplevelse, at mange kvinder og unge piger synes, det kan være en belastning at skulle tage en bikini på, fordi de føler sig utilpasse på grund af omgivelsernes bedømmende holdninger til deres udseende. Det ville hun med sit Facebook-opslag gerne være med til at ændre på.

”Jeg tænkte, at jeg måske kunne hjælpe nogle piger til at være mere ligeglade med andres holdninger og bare være glade for den krop, de har, for det fortjener de,” lyder det fra Julie Ransby.

Julie Ransby er 26 år, Hun bor i Esbjerg og læser til sygeplejerske.

Læs også