https://imgix.femina.dk/media/article/klummeskribenter_julia.jpg
Selvudvikling

Julia Lahme: Vil du (også) hellere se Netflix end rulle rundt på lagnerne?

3. juli 2019
af Julia Lahme
Uanset hvor meget sex vi får smurt ud i ansigtet på store og små skærme, så er faktum, at vi dyrker mindre og mindre af det selv. En undersøgelse viser at vi faktisk hellere vil se Netflix end rulle rundt på lagnerne med den, vi nu har valgt til det.
Sex. Sex. Sex, alle vegne, man kigger, er der store bryster, porno og halløj. Der er mange, som mener, at vores samfund er mere seksualiseret, end det nogensinde har været før, og at man nærmest ikke kan kaste en sten uden at ramme et billede af nogen, der knalder. Busserne i København kører med store reklamer for nye bryster på siden, og der er fri udsigt til strittende brystvorter i myldretiden. Energidrikke har en lang tradition for at reklamere med enorme bryster, og hvis man går på de sociale medier, er der masser af kavalergang, trænede maskuline overkroppe og alle mulige andre insinuerende billeder, der burde gøre os bare en lille smule lystne. Tilsyneladende er vi blevet immune, for det lader til, at vores sexliv er på retur. I foråret kom der en undersøgelse ud, der viste, at dagens unge har mindre sex, end unge havde for 10 eller 20 år siden. At vores sexliv er mindre aktivt, end eksperter mener, det bør være. Og det er ganske paradoksalt, for i dag kan man bare oprette sig på datingapps, taste ind, hvor og hvordan man gerne vil knaldes, og hvordan knalderen helst skal se ud, og så kan man bestille vedkommende hjem til sig selv, lidt som at bestille en pizza. Man behøver ikke længere at drikke sig mod til, stå i en alt for kort kjole på et alt for overfyldt diskotek og vente på at blive valgt, eller på, at Mr. Dreamy træder ind med en fadøl i hånden, nej, man kan foretage en sober onlinebestilling, og vupti! – så er der, om man så må sige, leveret. LÆS OGSÅ: Effektivitet er ikke roden til alt godt Paradise Hotel og andre realityprogrammer indikerer, at hvis man bare er tæt nok på en pool og har en cocktail i den ene hånd, så er man altid og på alle måder våd og ivrig efter at komme i gang med den store poolfest, selv med en fyr med blonderet hår og en musling om halsen. Men uanset hvor meget sex vi får smurt ud i ansigtet på store og små skærme, så er faktum, at vi dyrker mindre og mindre af det selv. Endnu en undersøgelse bakker op om, at vi ikke knalder, og faktisk viser den, at vi hellere vil se Netflix end rulle rundt på lagnerne med den, vi nu har valgt til det. The Wall Street Journal offentligjorde i maj en undersøgelse, der viste at, én ud af fire i de sidste seks måneder havde fravalgt sex til fordel for TV. Det var endnu værre for de 18- til 36-årige, her ville hele 36 procent jævnligt hellere se TV end knalde.

Så på den ene side står vi altså med et overseksualiseret samfund, hvor unge mænd i Speedos fylder bedste sengetid, nårh nej, sendetid ud sammen med overspændte unge damer i diminutive bikinier, og på den anden side er vi en befolkning af mennesker, der hellere vil se på end selv smide tøjet. Noget må gøres – alene af den grund at ikke alene forskerne, men også alle os ganske almindelige mennesker vel i virkeligheden er udmærket klar over, at et godt sexliv med en partner, man selv har valgt, hænger tæt sammen med graden af lykke i éns liv. Så hvad er det, der sker med os? Er det, fordi vi sidder i vores stuer og glor for længe på kvinder, der bekæmper drager, eller følger for nøje med i reality-TV, eller er det, fordi man simpelthen bliver så nedslået på éns sexlivs vegne af at se ”The Handmaid’s Tale” på HBO, vi ikke så meget som tænker på at hive trusserne ned og komme i gang? Løsningen er muligvis lige ved hånden, for Netflix har et ganske udmærket program, som lader din fladskærm lyse op i en knistrende, spruttende, romantisk pejs. ”Crackling Fireplace” hedder den, og måske er det den, der skal redde befolkningstallet, for alle dem, der ikke kan løsrive sig. Så ned fra sofaen, frem med en flaske bobler på bjørneskindet, og så er det ellers bare om at komme i gang.

Har du lyst til at skrive et indlæg om, hvad der optager dig, så send os mellem 300 og 500 ord på redaktionen@femina.dk

Læs andres indlæg og få mere info her

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også