https://imgix.femina.dk/media/842311a8337a4758ba7123584cff02a3.jpg
Selvudvikling

Jul uden julefrokoster

14. december 2011
af Lene Rode
Foto: Brian Rasmussen
En stille jul bare med de allernærmeste – det er jul i Vickie Jo Ringgaards ånd. Hun er ikke vild med for mange mennesker og for meget mad

- Hvad betyder julen for dig?
- Den betyder hygge og tryghed. Mange går meget op i at følge traditioner, men jeg har kun traditioner for selve juleaften. Da går jeg i kirke og nyder at have det rum og den tid til fordybelse sammen med mennesker, jeg holder af.. Jeg orker ikke alle julefrokosterne første og anden juledag. De er rædselsfulde! Der er så meget mad og så mange mennesker, og det hele er bare så meget for meget.

- Hvad er dit bedste juleminde?
- Generelt handler mine bedste minder om jul med få mennesker. I min barndom var vi ofte rigtig mange, så mit bedste minde fra dengang er en jul, hvor vi bare var min morfar og mormor, far, mor, bror og mig. Og så var det oven i købet den jul, hvor det faktisk sneede juleaften. Det var helt magisk.

- Og dit værste …
- Det var julen for to år siden, hvor jeg sådan trængte til at komme væk, så jeg tog på ferie i ugen op til jul. Den 22. december lå jeg på en strand og kom i tanker om, at jeg havde glemt at købe gaver. Så jeg måtte ud at panik-købe og endte alligevel med at glemme gaven til min far. Det var meget pinligt, og han måtte nøjes med et brev.

Læs også