https://imgix.femina.dk/media/6234eb3328c344bd83e865a51399cd45_6.jpg
Selvudvikling

Jul i dit hjerte - hvordan ser den ud?

15. december 2011
af Camilla Kjems
Sidste år fik jeg i den grad lejlighed til at gå min egen jul efter i sømmene. Dér var jeg nemlig sneet inde på Bornholm og endte derfor med at fejre en ekstremt skrabet jul – uden træ og uden den skønne summen af søster, fætre og svigerfamilie

Vi kommer ikke uden om den. Julen. Og gudskelov for det - for uden de mange lys i gaderne, gran i stuerne og varme i hjerterne havde december været en ubærlig lang og mørk måned. Så jo, jeg elsker jul og synger slet ikke med i det kor af juleforagtere, der taler om gaveræs, forbrugsfest og oppustet hyggefabrik. For julen er jo, hvad man SELV gør den til! Den er "hjerternes tid" - altså en tid, hvor vi skal glæde og pleje vores hjerte samt de hjerter, vi holder af. Med gaver, intimt samvær og lækker mad, hvis man har lyst til dét.

Eller med rejser til Thailand, primitiv hytte-hygge eller børnehjem i Honduras (læs meget mere om det i denne uges FEMINA), hvis det er dét, man lyster. Det vigtige er, at du for en gangs skyld stopper op og giver dig tid til at mærke efter. Sidste år fik jeg i den grad lejlighed til at gå min egen jul efter i sømmene. Dér var jeg nemlig sneet inde på Bornholm og endte derfor med at fejre en ekstremt skrabet jul - uden træ og uden den skønne summen af søster, fætre og svigerfamilie samlet i samme rum. De sad nemlig ligeså sneet inde blot 24 kilometer derfra.

Aftenen endte med at blive ganske hyggelig: Nogle bare grene blev pyntet med lys og kugler, gaver blev lagt under, og flæskestegen blev indkøbt i sidste øjeblik. En skøn aften - på trods af omstændighederne - men der manglede nu alligevel noget ... Så i år bliver min jul mere traditionel end nogensinde. Med funklende træ, and med svesker og julelys i børnenes øjne. Det gør mig glad. Lige nu. Så kære læser: Uanset hvor du befinder dig, og hvordan du fejrer den, ønskes du og dine en rigtig glædelig jul!

Kærlig hilsen
Camilla Kjems

LÆS OGSÅ

https://imgix.femina.dk/legacy/media/55a46981826b4d9981cce1db4c340218.jpg
https://imgix.femina.dk/legacy/media/f22c71648e58431caaceb356c9c5376b.jpg

Læs også