https://imgix.femina.dk/media/bcac3eba76c5425b8986dc998ecf54f2.jpg
Selvudvikling

”Jeg var som besat af den mand”

18. november 2011
af Christina Forsberg
Illustration: Jacobina
En gammel flamme fik rodet så voldsomt op i Katrines liv, at hun kom ud i et alvorligt misbrug.

Katrine, 43, er en spinkel lyshåret kvinde med velplejede hænder og moderigtigt tøj. Hun var gift, bosat i Hellerup og havde en datter. Men da ægteskabet skrantede, og den gamle flamme Per igen spøgte i kulissen, var Katrine ikke længe om at sige ja til en date med ham.

Katrine var ikke længe om at forlade sin mand og flytte sammen med den10 år ældre Per, der arbejdede som selvstændig.

Katrine opdagede hurtigt, at ikke bare var Per arbejdsnarkoman - han var også ludoman. Han spillede poker på nettet og brugte mange timer på det hver aften. Og Katrine begyndte at drikke øl hver aften fora at kunne holde sig oppe sammen med ham.

Ville føde hans ønskebarn
Katrine blev gravid med Per, og hun valgte at beholde barnet, selv om Per, der havde en søn fra et andet forhold, prøvede at overtale hende til abort.

- Jeg ville bare have et minde om ham, noget, der bandt os sammen ... og selv om han stort set havde gjort alle sine kvindelige bekendtskaber gravide, havde han fået dem overtalt til abort, med undtagelse af hans søns mor, men det skulle ikke lykkes med mig. Jeg ville føde hans ønskebarn, fortæller Katrine, der fik sin anden datter ved kejsersnit.

Per aflagde blot et kort visit på hospitalet efter fødslenfor hurtigt at drage videre til pokerspil.

Livet som misbruger
Livet som nybagt mor tog hårdt på Katrine, da hun både havde den lille baby, sin anden datter og Pers søn, der ofte var hos dem. For at overkomme det hele begyndte hun derfor at tage speed.

- I min underbevidsthed vidste jeg godt, der var noget galt, og jeg havde svært ved at være der for børnene ud over med de praktiske ting. Ofte kunne jeg ikke holde dem ud og så bare frem til min lille "fest" hver aften, hvor jeg skulle have min speed, mine joints og øl, og høre Robbie Williams.

Overfaldt sin mor
Misbruget kulminerede, da Katrine under en sommerhustur havde et voldsomt sammenstød med sin mor efter et skænderi med både moren og Per.

- Jeg husker bare, at jeg skiftevis hørte på deres spydigheder og gik ud for at drikke små grå, og pludselig slog det klik for mig. Jeg smadrede min mors krystal og overfaldt hende. Vi kom op at slås, og jeg kan i glimt huske, at jeg stod og viftede med hendes Globalknive, fortæller Katrine, der blev overmandet af sin eksmand og en af hans venner, som var blevet tilkaldt.

Ser ham stadig
Katrine kom kort efter episoden i behandling for sit misbrug. Med sin rådgivers hjælp har hun nu planer om at videreuddanne sig inden for sundhedssektoren. Hun ser stadig Per, dog er de ikke kærester.

- Jeg går hos en psykolog, og det store spørgsmål for mig er nu, hvordan jeg dog kunne blive så besat af ham, at jeg kom så langt ud - det er uhyggeligt at tænke på! Selv nu hvor vi ikke er kærester, går jeg stadig i seng med ham. Når jeg fortæller andre, at jeg er sindssygt bange for, at jeg kunne begynde på stoffer igen, hvis jeg hørte, han var flyttet sammen med en anden kvinde, tænker de, at jeg er tosset. Men sådan er det, og jeg ville hellere have, at han bare flyttede langt væk til et andet land end fandt en anden kvinde.

En mors mareridt: 25 minutter i Helvede

"Jeg blev voldtaget"

33-årig power woman krydser Sydpolen alene

Læs også